Büyük sorun
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2012 17:45
Merhabalar akvaryumumdaki balıklar kumu yerle bir ediyor bütün mercanlarımı kayaların üzerine koymama rağmen hepsi kum ile kapanıyor özellikle poliplerim daha sonra açılmıyorlar ve sonuç ölüm sürekli onlar ölmesin diye elimi akvaryuma sokup kumları onlardan uzaklaştırıyorum lütfen bana yardım edin akıntı motoruda işe yaramıyor mercanlar arada olduğu için çoğuna fayda gösteremiyor sürekli böyle düzeltmek zorunda mıyım lütfen ?
Arkadaşlar lütfen yardım edin bıktım?
readyreef 2012-11-28 20:43:41
Arkadaşlar lütfen yardım edin bıktım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 10:25
Kumlarla pek işi olmayan balıkları beslemenizi tavsiye etmekten başka aklıma bir fikir gelmedi açıkçası ;)
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 10:58
Muhtemelen kumunuzu yerle bir eden canlı damsel dediğimiz balıklardır. Aynı sorun zamanında benimde başıma geldi. Yapabileceğiniz tek şey o damsellerden kurtulmak.
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 16:23
Aynen üyle çok sorunlu balıklar teşekkür ederim
Bide kumlarla işi olmayan balıklar hangileridir bana ne tür balıklar önerirsiniz
Bide kumlarla işi olmayan balıklar hangileridir bana ne tür balıklar önerirsiniz
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2012 20:48
Akvaryum ölçülerinizi bilmiyorum ama bu canlılara ilave olarak
Fire goby
Yellow Prawn (Watchman) Goby
Purple Fire goby
Uygun fiyatlı bulabileceğiniz güzel canlılardır.
Fire goby
Yellow Prawn (Watchman) Goby
Purple Fire goby
Uygun fiyatlı bulabileceğiniz güzel canlılardır.
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 22:33
Damsel ı çıkartın.
Percula Chromis Cardinal Goby Fire Shrimp Cleaner Shrimp ekleyebilirsiniz.
Akvaryum kaç litre ?
Percula Chromis Cardinal Goby Fire Shrimp Cleaner Shrimp ekleyebilirsiniz.
Akvaryum kaç litre ?
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 23:01
100 lt akvaryumum zaten 5 tane balık var 2 si damsel biri yellow tail çok fazla sorun çıkartmıyor uysal ama 4 çizgili damselim var olmaz olaydı taht kurdu akvaryuma her köşe onun çıkartmayı düşünüyorum fakat burda deniz akvaryumuyla ilgilenen bir tane petshop var oda alacağını pek sanmıyorum ne yapabilirim? eğitmenin bi yolu yokmu bu balıkları ya
Arkadaşlar benim palyaçomda çok agresif cinsi black footed yeni bir canlıya en çok o saldırıyor acaba neden? çok merak ediyorum palyaçolar genellikle uyumlu canlılar
Arkadaşlar benim palyaçomda çok agresif cinsi black footed yeni bir canlıya en çok o saldırıyor acaba neden? çok merak ediyorum palyaçolar genellikle uyumlu canlılar
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2012 23:11
Black footed percula ilk defa duydum varmı bir fotoğrafı clarkimi acaba sizde ki ?
Damsel lar agresiftir bence nano da olmaması lazım sizin yerinizde olsam bütün damsel ları çıkartırdım.
Damsel lar agresiftir bence nano da olmaması lazım sizin yerinizde olsam bütün damsel ları çıkartırdım.
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2012 16:51
Evet :D
Bide görüntüsü çok hoşuma gidiyor diye royal dotttyback almayı düşünüyordum sert bir balık olduğunu öğrenince vazgeçtim sizce alsam onu da öldürürler mi dinsizin hakkından imansız gelir
Bide görüntüsü çok hoşuma gidiyor diye royal dotttyback almayı düşünüyordum sert bir balık olduğunu öğrenince vazgeçtim sizce alsam onu da öldürürler mi dinsizin hakkından imansız gelir