Büyük Kaplumbağa
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 10:17
Galapagos kaplumbağası.Daha büyükleride var ve ülkemzin denizlerine beslenmek için geliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 23:09
[QUOTE=hayvan dostu]Galapagos kaplumbağası.Daha büyükleride var ve ülkemzin denizlerine beslenmek için geliyor.[/QUOTE]
Doğru bildin bu kaplumbağa Galapagos kaplumbağası ve nesli tükenmek üzere olan bir kara kaplumbağası sadece Galapagos adasında ve hemen yanındaki Aldabra adasında yaşarlar ve sadece karada denize girdikleri görülmemiştir.
Bir çiftleşme seansı hemen hemen bir tam gün sürebilen zevk sefa düşkünü hayvanlardır. Çok uzun boyunları vardır ve koruma altındadırlar.
Bu arada son olarak yeni doğmuş yavrusu sizin benim bizim buralarda gördüğümüz en büyük kara kaplumbağasından daha büyük olmaktaymış.
z_g_h 2009-10-20 23:11:36
Doğru bildin bu kaplumbağa Galapagos kaplumbağası ve nesli tükenmek üzere olan bir kara kaplumbağası sadece Galapagos adasında ve hemen yanındaki Aldabra adasında yaşarlar ve sadece karada denize girdikleri görülmemiştir.
Bir çiftleşme seansı hemen hemen bir tam gün sürebilen zevk sefa düşkünü hayvanlardır. Çok uzun boyunları vardır ve koruma altındadırlar.
Bu arada son olarak yeni doğmuş yavrusu sizin benim bizim buralarda gördüğümüz en büyük kara kaplumbağasından daha büyük olmaktaymış.
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 23:46
Küçük bir ayrıntı; çene yapıları bütün kaplumbalarda o kadar gelişmiştirki bir kemiği rahatlıkla kırabilirler.
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2009 16:13
[QUOTE=sgencturk]Üstüne binebiliriz bunun. :)[/QUOTE]
Panter Emel duymasın
[QUOTE=Batuaydin]Küçük bir ayrıntı; çene yapıları bütün kaplumbalarda o kadar gelişmiştirki bir kemiği rahatlıkla kırabilirler. [/QUOTE]
Gerçekten ilginç. Bu açıdan düşünmemiştim hiç. Timsahtan sonra en güçlü 2. çeneye sahipmiş.
Panter Emel duymasın
[QUOTE=Batuaydin]Küçük bir ayrıntı; çene yapıları bütün kaplumbalarda o kadar gelişmiştirki bir kemiği rahatlıkla kırabilirler. [/QUOTE]
Gerçekten ilginç. Bu açıdan düşünmemiştim hiç. Timsahtan sonra en güçlü 2. çeneye sahipmiş.
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2009 09:54
Neyle besliyorlar onu acaba.Her öğünde 3 adam yer o hearalde
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2009 13:15
Bu da başka bir büyük kaplumbağa: http://scienceblogs.com/deepseanews/2007/04/leatherback_turtles_going_wher.php
Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2010 15:39
Vaybe zamanla benimde beslediğim, 20 yıl öncesi yaşadığım civarda gördüğüm kablumbağlar vardı, ama bunlar dev olanları kimi 50-kimi 250 sene yaşıyorlar.