Buda benim yaptığım kendinden psli sump
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 17:14
Arkadaşlar kule sistemli kendinden psli bir sump yaptım, daha deneme şansım olmadı, bu yüzden psnin çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Eleştiri ve önerilerinizi bekliyorum. (Kule yükseltilecek)
ps olarak kullanılacak bölüm komple tek harekette çıkabiliyor.emrptk 2007-07-10 22:28:08
ps olarak kullanılacak bölüm komple tek harekette çıkabiliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2007 17:24
Çok sistematik ve harika görünüyor. Hep hayal ettim çekmeceli yapmayı keşke bu kadar üşengeç olmasaydım Tank ve sump hacmi nedir acaba?netcop 2007-07-07 17:25:06
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 20:12
Bence akvaryumunuz küçük bu akvaryum için arkadaşlar iç filtre kullanırken siz sump yapmışsınız dış filtre yeterdi de artardı bile.Ama bu benim kararım benim akvaryumum 150litre ve 1 adet iç filtre ve yanın dış filtre yapıcam yeterli olacağını düşünüyorum sump daha büyük akvaryumlar için gerekli ama bu sizin düşünceniz tabi sumpa gelince gerçekten güzel.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2007 21:29
Emre bey;
alpertozan 2007-07-08 21:30:13
Sistemin akış diagramını içeren bir resim koyarsanız ve onun üzerinden sistemin çalışmasını anlatırsanız daha açıklayıcı olacaktır arkadaşlar için.
Sormak istediğim Emre bey, çekmecelerin izalasyonunu nasıl sağladığınız?
Eğer silikon ile yapmış iseniz temizliğini nasıl yapacağınız? (Yanlış anşaşılmasın sorduğum sorular daha önce sump kullanmadım, sadece teorik bilgim var)
Elinize sağlık, güzel ve temiz bir çalışma olmuş.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2007 07:54
Göksel Bey bu akvaryum deniz akvaryumu olacağı içn sump kullanacağım, Alper Bey en kısa zamanda çizimi hazırlayıp koyacağım, ilginiz için teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2007 22:05
Resimdede görüldüğü gibi su, akvaryumdan çekmecelere geliyor, burda ilk olarak elyaftan süzülen su alt çekmecelerde bulunan bioballardan yağmurlama sistemi ile geçiyor (alttaki iki çekmece birleştirildi ama bir çekmece daha eklenecek), daha sonra çekmecelerin altına konulacak olan mercan kırıklarından süzülerek(mercan kırığı koyup koymamada kararsızım sizin önerilerinizi dikkate alacağım)bir sonraki bölüme geçiyor burda diy olan pslerde proteğin ayıklama ilşlemi başlıyor ve daha sonraki bölümde devam ediyor (burada ayıklama işlemi için her bölümde 2 adet yani toplamda 4 adet sistem mevcut bununda verimi 4 kat arttıracağına inanıyorum),oradanda son bölüme geliyor buradan eheim 2213 dış filitreyi geri dönüş için kullanmayı düşünüyorum (saatte 500 litreyi suyu 1,5-2 metre yüksekliğe basabiliyor). Alper bey sizin çekmecelerle ilgili sorunuza gelince çemeceleri hiç birşeyle yalıtmadım yukarıdan aşağıya doğru su zaten bir alt çekmecenin içine akıyor, üst ve alttaki çekmeceleri matkapla bir çok delik açarak kevgire çevirdim ortaki çekmeceninde, kenarlara doğru çok az pay bırakarak dibini çıkardım bu bölüme bioballar girecek. Bana bu sumpın maliyeti çok az oldu elimde çoğu mazleme vardı olmayanlar içinde 20 ytl gibi bir masraf yaptım. Ama herşeyi sıfırdan almaya kalkarsanız en fazla 50 ytl tutar diye tahmin ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2007 03:08
Kule tipi sumpu tercih etmeniz yerinde bir karar.Böylece ıslak/kuru filtreleme yapabileceksiniz.Kullandığınız malzemelerde akıllıca ve ucuz tebrik ederim.Ancak ps olarak tasarladığınız pet şişelerin içine giren kirli suyun filtre edildikten sonra tekrar sistemin akışına dahil edilmesi böylece yerine tekrar kirli su girmesi gerekir.Aksi halde hep aynı suyu köpürtmüş olursunuz.Akvaryumculardaki hava taşlı ps ler size fikir verecektir.Tebrikler ve başarılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Temmuz 2007 11:45
Dış filtre ile sistem çalışamaz.
2213 saatte 440 litre çevirir. Ancak bunu filtre çıkışında yapar.
Maksimum h 1,5 metre ise: Su giriş ve çıkış arasındaki yükseklik 1,5 metreye ulaştığında su akışının duracağı anlamına gelir.
Protein skimmerler ise konik biterse yani yukarıya doğru daralıp tepe noktası en dar yeri olursa çalışabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir