Bu Yosunu Nasıl Gideririm
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 14:36
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 14:50
Resim tam net diğil öncelikle ışıklandırma ile ilgili olduğunu düşünüyorum
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 14:57
Işıklandırmayı günde 10 saat 2 tane 60 cm T8 Osram Fluora, 1 Tane 60cm T8 Aquastar olarak yapıyorum
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 16:49
Ömer Bey ;
*Işıklandırma süreniz çok fazla ışık süresini 5-6 saate düşürün, akvaryum hacmini bilmediğim için ışık miktarınız fazlamı bilmiyorum.
*Akvaryumda sirkülasyonu artırın,
*3 günde 1 %50-70 su değişimi yapın,
*Co2 sisteminiz varsa artırın yoksa exel kullanabilirsiniz.
*çok miktarda sae ekleyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 18:03
[QUOTE=miralp]Ömer Bey ;
[/QUOTE]
Mustafa bey bende bitkili akvaryuma geçtim ama tam düzeni oturtamadım hala. Çok özen çok ilgi isteyen birşey. Ancak ışıklandırmayla ilgili genelde günlük 10 saat açık kalmasını yazıp söylenir. 5-6 saat sizce yeterlimidir.
*Işıklandırma süreniz çok fazla ışık süresini 5-6 saate düşürün, akvaryum hacmini bilmediğim için ışık miktarınız fazlamı bilmiyorum.
*Akvaryumda sirkülasyonu artırın,
*3 günde 1 %50-70 su değişimi yapın,
*Co2 sisteminiz varsa artırın yoksa exel kullanabilirsiniz.
*çok miktarda sae ekleyebilirsiniz.
Mustafa bey bende bitkili akvaryuma geçtim ama tam düzeni oturtamadım hala. Çok özen çok ilgi isteyen birşey. Ancak ışıklandırmayla ilgili genelde günlük 10 saat açık kalmasını yazıp söylenir. 5-6 saat sizce yeterlimidir.
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2014 21:04
Bende günde 10 saat ışıklandırma yapıyordum, yosun patlaması yaşadım. Son 1 aydır 6 saate düşürdüm yosun oluşumu sanki biraz azaldı ancak bu seferde bitkilerin gelişimi yavaşladı gibi. İlk 2 ay neredeyse her hafta budama yapıyordum. Son 3 haftadır yapmıyorum. Ayrıca zeytinlerde yapraklarda delinme gördüm.