Bu Yosun Ne Yosunu
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 10:07
Arkadaşlar benim tankımda oluşan bu yosunun ne olduğunu bulamadım. Saç yosunu gibi ama çok yumuşak mekanik olarak kolayca temizleniyor. Bu yosunları dün sifonlama ile kısmen temizlemiştim bugün ise yine coşmuşlar. Su değerlerini sabit tutmaya çalışıyorum ama fe, fosfat ve nitrat değerleri çok hızlı değişiyor. Bir gün önce fe 0,3 ppm fosfat 0,2 ppm ve nitrat 10 ppm iken bugün ölçtüğümde fe 0 pm fosfat o ppm nitrat 5 ppm düşmüş oluyor. Yosunun fotoları aşağıda
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2014 15:07
SAE yeme alışınca yosun yemiyormuş sanırım.Bir de biraz agrasif.Benim vatoz da bitkideki yosuna dokunmuyor(Geçtim daha camda da çok etkili değil boyu daha 4 cm)Ben araştırmalarım sonucunda en etkili doğal yol olarak nerite salyangozu veya küçük boy elma salyangozu(bitki yemeyen cinsinden) uygun gördüm.Garra rufayı az önce araştırdım.Hem bitkiye zarar veriyorlarmış hemde büyüyünce aynı sae gibi yatışa geçiyorlarmış.GargameL 2014-03-22 16:39:07
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2014 14:47
Gübrelemeyi şimdilik durdurdum haftada 2-3 kere dip çekimi ve kısmı su değişimi yapılıyorum ve yosunları mekanik olarak temizlemeye çalışıyorum bu arada co2 miktarını arttırdım. Bunun dışında beklemedeyim...
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2014 18:40
Bendekiler daha taze olduğu için yavru sae ve su değişimi yapacağım.Salyangoza aileden ret geldi.
GargameL 2014-03-25 15:54:30
Bugün akvaryumları gezdim.Sae bulamadım ama cae buldum.2 tane aldım,akvaryuma 10 dk içinde adapte oldular.Çalışıyorlar bakalım hayırlısı
Bugün akvaryumları gezdim.Sae bulamadım ama cae buldum.2 tane aldım,akvaryuma 10 dk içinde adapte oldular.Çalışıyorlar bakalım hayırlısı