Bu Yosun Hakkında Bilgi
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 00:10
Aşağıdaki bitkinin adı nedir acaba?
Dal dal şekilde, bir bağ olarak aldım, iple bağlanmıştı birbirine...
Büyüyebilir mi? Toprağa dikmeli miyim? (Bir taşa bağladımbıraktım şu an.)
Dal dal şekilde, bir bağ olarak aldım, iple bağlanmıştı birbirine...
Büyüyebilir mi? Toprağa dikmeli miyim? (Bir taşa bağladımbıraktım şu an.)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 10:48
Merhaba;
İsmi Java Moss. Mangrove köküne, herhangi başka bir kütüğe vs. bağlayarak dekorasyon yapabilirsiniz. Toprağa dikilmez. Ayrıca bağlarından çözüp akvaryumda fazla akıntı yoksa öylece bırakıp gelişmesini sağlayabilirsiniz. Ama en güzeli bir kütüğe bağlanmış, sarılmış vaziyette dekorasyon yapmaktır.
Saygılar...
praksis 2008-11-20 10:49:28
İsmi Java Moss. Mangrove köküne, herhangi başka bir kütüğe vs. bağlayarak dekorasyon yapabilirsiniz. Toprağa dikilmez. Ayrıca bağlarından çözüp akvaryumda fazla akıntı yoksa öylece bırakıp gelişmesini sağlayabilirsiniz. Ama en güzeli bir kütüğe bağlanmış, sarılmış vaziyette dekorasyon yapmaktır.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 10:51
Bu gerçekten java moss mu?.. Uzun zamandır bundan arıyordum. Akvaryumcu yosun diye sattı. Kendi de ne olduğunu bilmiyormuş demek.
Eminsiniz değil mi? Bu java moss...
Yalnız google'da çıkan java mosslara hiç benzemiyor benimki.
Misal:
aerkaya1 2008-11-20 10:52:12
Eminsiniz değil mi? Bu java moss...
Yalnız google'da çıkan java mosslara hiç benzemiyor benimki.
Misal:
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2008 11:07
Bağı çözün yakın zamanda ikinci fotoğraftakine şekil olarak da benzeyecektir. Ayrıca ikinci fotoğraf uzaktan çekim olduğu için benzetememiş olabilirsiniz. Ama bana kalırsa kesinlikle java moss.
praksis 2008-11-20 11:08:44
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 02:16
[QUOTE=xdiscusx]Aslında akvaryumcunuz doğru söylemiş.Sonuç olarak java moss lar zaten yosundur.[/QUOTE]
İsminin Java Yosunu olduğunu bilmiyordu. Neyse, Allah akvaryumcularımızı bilinçlendirsin...
İsminin Java Yosunu olduğunu bilmiyordu. Neyse, Allah akvaryumcularımızı bilinçlendirsin...
Gönderim Zamanı: 21 Kasım 2008 15:39
[QUOTE=praksis]
Bağı çözün yakın zamanda ikinci fotoğraftakine şekil olarak da benzeyecektir. Ayrıca ikinci fotoğraf uzaktan çekim olduğu için benzetememiş olabilirsiniz. Ama bana kalırsa kesinlikle java moss.
[/QUOTE]
Bağı çözdüm. Bağlandığı kısımdan iğrenç kokular geliyordu. Çürümüş olsa gerek...
Ama şu an görüntü biraz daha karışık mı oldu sanki:
Bunları acaba nasıl dizayn etmeliyim?
aerkaya1 2008-11-21 15:48:38
Bağı çözdüm. Bağlandığı kısımdan iğrenç kokular geliyordu. Çürümüş olsa gerek...
Ama şu an görüntü biraz daha karışık mı oldu sanki:
Bunları acaba nasıl dizayn etmeliyim?
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 03:26
Memnunsanız sorun yok ,ancak dikkat edin muhtemelen dalların alt kısmında kararma ve kelleşme vardır.
Bunun dışında java moss ise bambaşka ve çok daha keyiflidir.
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 09:35
Bu yosunlar ülkemiz sularında yetişiyor ve malesef java moss a benzemesinden dolayı akvaryumcularda satılıyor. Sıcaklığı yüksek tanklarımızda ise belli bir süre sonra malesef çürüyor.
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2008 14:39
Ben bağladım alt kısımlarını alt kısımlarında evet kararma ve kelleşme var.. Ama uçlarından büyüyor gibi görünüyor şimdilik.
Ayrıca java moss a ben de benzetememiştim ama herkes java moss deyince bişey diyemedim. :D
Ayrıca java moss a ben de benzetememiştim ama herkes java moss deyince bişey diyemedim. :D