bu bitki elodea mı ?
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 19:21
Bitki türü elodea mı ve bitkiyi nasıl çoğaltabilirim. Birinde orta kısmında 2 tane tomurcuk gibi bir şey var. Bu tomurcuklar nedir ?
solidarist 2014-04-23 19:21:42
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 19:30
evet bitkiniz eledoa densadır,kökünden filiz cıkar ise burdan çoğaltabilirsiniz,üstünden kesip kuma dikebilirsiniz,
kumunuz bitki için çok uygun bir kum değil yanlız,eledoada sorun yaşamazsınız çok gelişmiş kökü yoktur ama başka bitkiler düşünüyorsanız tabanı zenginleştirmenizde fayda var,
saygılarımla
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 19:37
[QUOTE=cem1723]evet bitkiniz eledoa densadır,kökünden filiz cıkar ise burdan çoğaltabilirsiniz,üstünden kesip kuma dikebilirsiniz,
[QUOTE=GOLDFISH]Mert bey resimdeki bitki evet elodea densa dır.yanındaki tomurcuk gibi dediğiniz şey ise taze yeni sürgün dür..
[/QUOTE]
kumunuz bitki için çok uygun bir kum değil yanlız,eledoada sorun yaşamazsınız çok gelişmiş kökü yoktur ama başka bitkiler düşünüyorsanız tabanı zenginleştirmenizde fayda var,
saygılarımla
[/QUOTE]
Cem abi teşekkür ediyorum detaylı bilgilendirdiğin için peki üstünden derken bunu biraz açıklar mısın tam olarak nasıl kesmeliyim eğer istersen birini daha yakından çekip koyabilirim oradan da gösterebilirsin.
[QUOTE=GOLDFISH]Mert bey resimdeki bitki evet elodea densa dır.yanındaki tomurcuk gibi dediğiniz şey ise taze yeni sürgün dür..
[/QUOTE]
Peki abi sürgün bi 10 cm uzayınca tam olarak nasıl keseceğim. Sürgünü mü keseceğim ana gövdeden yoksa ana gövdeyi sürgünün biraz üstünden mi ? Teşekkür ettim abi bilgilendirdiğin için
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2014 19:43
Eledeo bitkisi için konuşuyorum farklı bitkilerin budanması değişebilir araştır mutlaka.
5-6 cm üstten parçayı kesip kuma dik abicim,
syg