Bu Balığın Hastalığı Ne ? ( Cae )

GencHobiciÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Gaziantep
GencHobiciÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2016 13:47
İyi günler...

Akvaryumum da bulunan Cae cinsi balık siyahlaşmaya başladı ve solungaç kısmında yaralar var. bundan 4 gün önce lepistes ve platy balıklarım da kuyruk erimesi meydana geldi. Mikofish tedavisi uyguladım biraz kaybım olsada şükürler olsun kurtuldum. Bu balığa hiç dikkat etmemiştim. Balık olduğu yerde kalıyor eskiden yerinde durmazdı.

Bu hastalığın sorumlusu mikofish mi ?

Bu balığa ne yapmam gerekir ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179417/IMAG0448.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179417/IMAG0443.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/179417/IMAG0453.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
İl: Istanbul
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2016 13:54
Çok dayanıklı balıklardır bende 6 senedir birtane var besilyorum, hiç hasta olmadı diyebilim, sert balıklardır hızlı yüzerler kovalarlar dibe yaklaşan balıkları acaba keskin köşeli bir yeremi çarptı bu şekilde kendi türüyle kavgacıdır başka CAE varsa kavga ediyorken keskin köşeli biryere çarpık yaralanmış olabilir. Onun haricinde suyunuz çok bozulmuşki nitrat artmış, lepisteslerde yüzgeç erimeleri olmuş. Bu kirlilikler zehirlenmeler dibe çökmeye daha meyillidir dip balıklarıda daha olumsuz etkilenebiliyor,. Mikofish ilacı sisi kurtarmış kanlı yaralarda kullanabiliriniz uygun dozda. Bu aralar 5 günde bir bol bol su değişimi yapın filtre bakımı yapın kendini kurtaracaktır muhtemelen. mikofsih ilacı bitkilere yazarlıdır, isterseniz kanlı yarası çoksa ayırın bunu yakalamasıda zordur sert balık. hava taşıyla ayırdığınız yerde suyunu havalandırırken mikofish damlatın açık sarı yapın uyunu yeşilimtırak hal alır o suda 3 gün yüzsün. Sonra 4. gün su değişimi.

Beğenenler: [T]175508,xEmrex[/T]
Teşekkür Edenler: [T]179417,GencHobici[/T]
+1: [T]175508,xEmrex[/T]

GencHobiciÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
GencHobiciÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2016 14:03
[QUOTE=mesutok]Çok dayanıklı balıklardır bende 6 senedir birtane var besilyorum, hiç hasta olmadı diyebilim, sert balıklardır hızlı yüzerler kovalarlar dibe yaklaşan balıkları acaba keskin köşeli bir yeremi çarptı bu şekilde kendi türüyle kavgacıdır başka CAE varsa kavga ediyorken keskin köşeli biryere çarpık yaralanmış olabilir. Onun haricinde suyunuz çok bozulmuşki nitrat artmış, lepisteslerde yüzgeç erimeleri olmuş. Bu kirlilikler zehirlenmeler dibe çökmeye daha meyillidir dip balıklarıda daha olumsuz etkilenebiliyor,. Mikofish ilacı sisi kurtarmış kanlı yaralarda kullanabiliriniz uygun dozda. Bu aralar 5 günde bir bol bol su değişimi yapın filtre bakımı yapın kendini kurtaracaktır muhtemelen. mikofsih ilacı bitkilere yazarlıdır, isterseniz kanlı yarası çoksa ayırın bunu yakalamasıda zordur sert balık. hava taşıyla ayırdığınız yerde suyunu havalandırırken mikofish damlatın açık sarı yapın uyunu yeşilimtırak hal alır o suda 3 gün yüzsün. Sonra 4. gün su değişimi.[/QUOTE]
Cevaplar
-Keskin köşeli bir şey yok akvaryum da
-Başka Cae yok akvaryum da
-Tedavim bittikten sonra koydum bitkileri
-Balığı yakalamam imkansıza yakın mermi gibi

Soru
-Nitrat nasıl kontrol altına alınır ?
-Dediklerinizden hiçbiri yok akvaryumda bu balığın böyle olmasının sebebi ne olabilir ki acaba ?[:?] Nitrat mı ?[EDIT]GencHobici,2016-02-12 14:05:01[/EDIT]

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
İl: Istanbul
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2016 14:47
Akvarum kaç litre bilmiyorum 50 litre ve altı bir akvaryumsa haftada bir filtre bakımını yapın mutlaka, ve bu aralar 5 günde bir yüzde 50'ye yakın su değişimi yapın ekleyeceğnizi su klorsuz dinlenmiş su olsun, çeşme suyunu kapaksız bir kapta 2 gün bekletin kloru uçar, sonra kullanabilirsiniz. Böyle böyle nitra azalır yemlemeyi abartmayın bu aralar aşırı yemlemeden kaçının. CAE kendini toplar çok dayanıklı bir balıktır bu hale gelmesi akvaryumda kötü giden birşeyler olduğunu belirtiyor, Yeni lepisteslermi aldınız akvaryumculan yeni gelen balıklar çeşitli bakteriler parazitler yani hastalıklar taşıyabilir akvaryuma.

Beğenenler: [T]175508,xEmrex[/T]
+1: [T]175508,xEmrex[/T]

GencHobiciÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
GencHobiciÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2016 14:58
[QUOTE=mesutok]Akvarum kaç litre bilmiyorum 50 litre ve altı bir akvaryumsa haftada bir filtre bakımını yapın mutlaka, ve bu aralar 5 günde bir yüzde 50'ye yakın su değişimi yapın ekleyeceğnizi su klorsuz dinlenmiş su olsun, çeşme suyunu kapaksız bir kapta 2 gün bekletin kloru uçar, sonra kullanabilirsiniz. Böyle böyle nitra azalır yemlemeyi abartmayın bu aralar aşırı yemlemeden kaçının. CAE kendini toplar çok dayanıklı bir balıktır bu hale gelmesi akvaryumda kötü giden birşeyler olduğunu belirtiyor, Yeni lepisteslermi aldınız akvaryumculan yeni gelen balıklar çeşitli bakteriler parazitler yani hastalıklar taşıyabilir akvaryuma.[/QUOTE]

-Akvaryum 55 litre ama 50 litre dolduruyorum.
-Filtre bakımını her hafta yapacağım.
-Suyu dinlendirilmiş koymaya özen gösteriyorum

En son 2-3 hafta önce lepistes aldım 4 adet. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...