Bu akvaryuma ne yakışır?
Bir çift leleupi ve brichardi veya ortaya mango kökü koyarak 3,4 adet discus bir sürüde neon düşünüyorum.Karar veremedim leleupi ve brichardileri eş alıcam alırsam.Yavrularını büyütmeleri çok hoşuma gidiyor ne dersiniz hangisinden sıkılırım?Neler önerirsiniz başka?
Daha bitkilendirme yapacağı akvarum 3 günlük.
75x50x50
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ama leleupi bricardi karması daha iyi olacak gibi ancak biraz kayaya ihtiyacınız olacak saygılar...
Leleupi ve brichardilerin sağlıklı olmayacağı kanısındayım. Tabanı fazlasıyla geniş olmayan ve çok fazla saklanacak yeri bulunmayan tanklarda bu iki tür devamlı didişecektir.Üreme dönemleri kabusa(sizin için) dönüşecektir.
Saygılarımla.
Akvaryum boyutlarına da bakınca tek tür malavi
yada canlıdoğuran için uygun geldi.lepistes,molınesia,kılıç,plati v.s karışık yapabilirsin.fazla çeşit ve renk olabileceği içinde sıkılmazsın
Akvaryumunuzda kaya kullanarak yeterli saklanma alanlarını oluşturduktan sonra bence gönül rahatlığıyla brichardi ve leleupi besleyebilirsiniz. Akavaryumunuzun boyutunun bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.
Hatta benim tavsiyem akvaryumun köşelerini yukarıya kadar kaya ile döşeyin ve ortada boş bir alan bırakın. Bu alanada büyük bir anubias koyun. Daha sonrada yapmanız gereken karşısına geçip büyük bir keyifle akvaryumunuzu izlemek...
Balıklar yavruyken kerem beyin söylediklerine katılıyorum ama büyüyüp üremeye başladıklarında harp çıkacaktır ve ölümler bile yaşanabilir. Uzun vadede dev bir tankınız yok ise brichardilerle leleupiler bir arada olmaz. Akvaryumda huzur isterseniz eğer bu türler bir arada üremeye başlayınca huzuru yok ederler.
Saygılarımla.
Özgür bey Astronot bitkilere zarar vermez mi ?
Rıza bey;
Kum midye kırığı ve şu anda discus var.Hiçbir sorunda yok yıllardır discus besleyen tanıdıklarım var discusları sapasağlam,yavru veriyor ve dipte midye kırığı var.
[QUOTE=free32]Astronot.[/QUOTE]
Bu akvaryumda astronot olmaz,olmamalı.
Astronot için kesinlikle çok küçük kalır.
Ama diskus için ideal bir akvaryum.