Boyu HS 60,deniz akvaryumuna giriş
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben de BOYU-HS 60 sahibiyim.Sistemim 3-4 aydır sorunsuz çalışıyor.Tankımda 2 adet clownfish 1 adet domates anemon 2 adet conch denilen salyangoz ve 7-8 adet kırmızı mushroom mevcut.Fazla vaktim olmadığından balık ekleme fırsatım pek olmadı.Öncelikle ilk kurulumda gerekenler şunlar :
- 6 damacana P..ar Su (ph 8.2) - 42 TL
- Litre başına 30 gr tuz ( 4 KG ya yakın toplamda ) - 50 TL
- 1 adet Seio 1500 Prop dalga motoru - 70 TL
- 5 in 1 test kiti - 50 TL
- Refraktometre ( 70 TL ) ya da plastik tuz ölçer ( 20 TL )
- 20 KG kürlenmiş canlı kaya - 140 TL
- 15 KG canlı kum - 70 TL
İlkin suyu akvaryuma koy ve gerekli miktarda tuzu ekle.Sadece dalga motorunu 2 gün açık bırak tuz iyice erisin.2 gün sonra canlı kumu sisteme ekle.Ekledikten sonra protein skimmer i da devreye al.2-3 gün sistem bu şekilde çalışsın.Son olarak canlı kayaları sisteme ekle.Sistem bu şekilde döngüye başlamış olacak ve bu süreç en az 3 ay sürmeli ilk balık ekleme işi için.Bu süreçte 1 ay dolduktan sonra istersen bazı dayanıklı anemon türlerini ve mushroom türlerini sistemine ekleyebilirsin.Ama kesinlikle 3 aydan önce balık koymanı tavsiye etmem.
Umarım bilgiler işine yarar.Kolay gelsin,iyi forumlar..
Evet bendeki akvaryum metal halide lambalı olan..Bu sistemde tabii ki extradan dalga motoruna ihtiyac var cunku sistemle beraber gelmiyor.
Kayaları kürlenmiş alsanız bile kayaların yuzde 80 i ölüyor.Bende oyle oldu
3 ay bekleme sebebim de ölen kayalarımın canlanması ve su değerlerinin tam olarak oturması ve diyatom sürecinin düzgün ilerlemesi içindi.Tavsiye edilen minimum süre de 3 aydır zaten okumussunuzdur belki forumlarda
Bendeki akvaryumun ay ışığı modu mevcut.Geceleri yada istediğim herhangi bir zaman metal halideyi kapatım ay ışıgını devreye sokuyorum gercekten de muhteşem oluyor gece karanlıkta.Şiddetle tavsiye ederim :)
Kusura bakmayın bir süredir giremiyorum foruma cevap biraz gecikti..
Seio Prop 1500 bana fazla geldi açıkçası.En uzak bölgelere koymama rağmen kumu havalandırıyor,şeklini bozuyor ve haliyle suyu da bulandırıyor.Daha küçük debili motor arıyorum.Sanırım Seio 1100 işimi görecektir.Bu arada motoru ilanlarım bölümünde takas ve satışa sundum bu yüzden :)
Tolga bey;
Birşeyi çok merak ediyorum. Ben burası dışında 1-2 deniz forumuna daha üyeyim. Bu Hs-60 için o kadar fazla şey duydum ki artık kafam bulandı. Başlıca;
-Camlar akrilik bir süre sora yosun yapacak
- PS çok zayıf işini görmeyecek
-Metal Halide ile yazın akvaryumdaki su buharlaşması seni çıldırtacak baş edemeyeceksin...
Kullanan biri olarak tankından ne kadar memnunsunuz? Yarın bu tankı almayı planlıyorum ama çok vazgeçirmeye çalışan var.
Bu durumunu anlatabilirseniz inan çok sevinirim. Size problem çıkarttı mı? Ne var ne yok nasıl tankınızın güncel durumu?
Bir de buna çok benzeyen Sera Marine Precision Biocube 130 için ne dersiniz? Bu tankı türkiye'de hiç alan yok sanırsam :) http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4316
Saygılar;Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tolga bey;
Birşeyi çok merak ediyorum. Ben burası dışında 1-2 deniz forumuna daha üyeyim. Bu Hs-60 için o kadar fazla şey duydum ki artık kafam bulandı. Başlıca;
-Camlar akrilik bir süre sora yosun yapacak
- PS çok zayıf işini görmeyecek
-Metal Halide ile yazın akvaryumdaki su buharlaşması seni çıldırtacak baş edemeyeceksin...
Kullanan biri olarak tankından ne kadar memnunsunuz? Yarın bu tankı almayı planlıyorum ama çok vazgeçirmeye çalışan var.
Bu durumunu anlatabilirseniz inan çok sevinirim. Size problem çıkarttı mı? Ne var ne yok nasıl tankınızın güncel durumu?
Bir de buna çok benzeyen Sera Marine Precision Biocube 130 için ne dersiniz? Bu tankı türkiye'de hiç alan yok sanırsam :) http://www.teleskopakvaryum.com.tr/detay.asp?id=4316
Saygılar; [/QUOTE]Serdar Bey merhaba,
- Camlar yosun değil de ara sıra alglenme yapıyor suyun kimyası dolayısıyla
- PS HS-60'ın eski modellerinde yetersizmiş ama şimdiki modellerde başka bir model PS kullanmışlar ve PS gayet iyi çalışıyor.Bende şu ana kadar bir sorun olmadı ama canlı yükü artınca olur mu bilemiyorum.( Akvaryumumda 1 adet clownfish,1 adet foxface,birkaç kafa mushroom,1 adet 40 kafalı polip kayası,1 adet 80 kafalı polip kayası ve 1 adet büyük boy conch mevcut)
-Metal Halide yazın büyük sorun oluyor doğrudur ama en fazla 30 dereceyi gördüm 4 saat açık bırakınca.Ancak taktığım 1 adet bilgisayar usb fan ile dereceyi 26'ya sabitlemeyi başardım ve yaklaşık 1 aydır hiçbir sorun yaşamadım.Tabii ki bu yöntemde buharlaşma oluyor ama abartıldığı kadar çok değil kanımca.
Özetle benim gibi başlangıç seviyesinde biri için mükemmel ancak yine de daha büyük bir akvaryumum olmasını isterdim.Ben DIY olarak yapılan sistemlerin çoğunu göze hitap etmekten uzak bulduğum için bu seçimi yaptım.Ve akvaryumun görünümü gerçekten de çok hoş.
Gösterdiğiniz ürün özellikleri ve görünümü itibariyle HS-60 ile hemen hemen aynı ama HS-60'ın fiyatı çok daha uygun.HS-60 750 TL civarı.Gösterdiğiniz sistem 1.050 TL
Şunu unutmayın sadece..Nasıl bir akvaryum alırsanız alın günün birinde size yetersiz gelecektir.Bu sevda bitmedikçe..
Saygı ve selamlarımla..