Boş bitkiliye tavsiye (100*30*45h)
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2008 14:23
Akvaryumum 100*30*45 ölçülerinde ve bitkili. Tabanı henüz kaplamadı. Ama parvulalar ve birkaç tür kısa boylu bitkilerim var. Melek veya tetrazonların yanına rasbora, neon yada zebra sürüsü mü yapsam veya tek tür olarak mı? Birşey yapsam karar veremedim. Mesela golden-mavi zebra yada tetrazon sürüsü nasıl olur? Kiraz karidesi de koyacağım. Ama bu türler onları rahat bırakır mı?
halongan 2008-09-24 11:33:37
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 14:50
Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Zebra ve raspora sürüsüne 6 adet zebra melek aldım.
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2008 17:23
Eğer bitkili akvaryumu iddialı düşünüyorsanız ve co2, kaliteli taban malzemesi, güçlü ışık, gübreler ve kaliteli bitki gibi, o zaman tankınızı değiştirmeniz daha mantıklı olur. 100*45h* güzel ölçüler ama derinlik, görsellik ve kurulum açısından yetersiz olur, en az 45 cm olmalı, ben 50cm den daha ince yapmazdım. Çünkü bitkiliye yatırıcanız para tankdan çok daha pahalıya geliyor, verdiğim boyutlarda bir akvaryum ise 2. el 150ytl cıvarı bulunuyor(daha ucuzada bulunur), sonrada elinizdekini en 100 ytl cıvarı(en az) satarsınız.
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2008 19:55
Bence meleklerin yanına kırmızı burun tetra süper olur sürü balığı oluşu,Sürüden ayrılan balığın sürüye yetişmek için depar atışını izlemesi çok güzel oluyor bende düne kadar vardı ama sattım artık yok :(