Bolu'daki Akvaryumseverler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
White German veya Full Red bakabilirsiniz.
Yanlız bir kere akvaryuma balık attıktan sonra hiç balık girişi yapmamak en doğru iş olur,bakteri çatışması tarzı uyumsuzluk sorunlarından dolayı balıklarında kayıplar meydana gelebilir.iyi ve birkere karar vermeniz en iyisi olur sizin açınızdan.
Balık Tavsiyem;lepistes,moli,sterbai yada panda çöpcü,ve 1 adette beta
Ayşe Hanım Merhaba;
Akvaryumunuzun 30 lt oluşu birçok türü beslemeniz için engel teşkil eder.
Çünkü içerisine konulan aksesuarlar, bitkiler vs nedeni ile balıkların yaşayacağı alanın hacmi 20 lt civarı olacaktır. Tavsiyem erkek beta veya özel karideslerden yanadır. Kerevit ve salyangoz türleride olabilir...
Ancak canlı doğuran beslemek istiyorsanız; olmaz diye birşey yok sadece ileride popülasyon arttığında hacim sıkıntı yaratır diye düşünüyorum. Yine de karar sizin;
Elimdeki Varyete Lepistesler;
Beğendiğiniz varsa yardımcı olurum. Ayrıca madem farklı balık beslemek istiyorsunuz; vatoz tercihiniz için kelebek vatoz öneririm. Çok eğlenceli ve görsel balıklardır...
Bu arada bakteri çatışmasına açıklık getirmek istiyorum. Bakteri çatışması diye birşey vardır. Ancak bu bilinçli ekleme yöntemleri ile rahatlıkla ortadan kaldırılabilir. Benim bir çok lepistes ekleyip çıkarttığım akvaryumlar var; Allah'a şükür daha hiç sorun yaşamadım.
Yani bakteri çatışması sanıldığı gibi; balığın üzerinde bir bakteri var, akvaryuma ekleyince o bakteri gidiyor diğer balık üzerindeki bakterilere saldırıyor diye bir durum yok.
Konu hakkında bilgi isteyen olursa; yerli yabancı kaynakların linklerini özelden atabilirim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ramirezi fotoğrafları koya koya Bolu'ya bu canlıları sevdirdik sanırım. Çevremdeki herkes ramirezi beslmeye başladı, umarım kısa sürede yavrularınıda görürüzde bizede Bolu'lu ramireziler beslemek nasip olur. Dün gece Mustafa'nın yanına uğradım elinde çok güzel ramirezi ve bitki türleri var. Dükkanında bir iki fotoğraf çektim onları koyayım...
Tül Ramireziler...
Gold Ramireziler...
Dükkanı Maskotu Junior Discus...
Umarım kısa sürede ramirezi dışında diğer Güney Amerika Cichlidlerinıda şehrimizde görürüz...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Allah'a Şükür siyah cüceleri kayıpsız bir şekilde 3cm boyuna getirebildim...
Süper Red L144'lerde Damızlık Altı oldular...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Alper Hocam; millet sağda solda Çağrı'nın eli iş tutmaz diyormuş, sakın sen inanma.
Bak bu da kanıtı işte...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saygılar...
balıklarımı satıyorum ciklet tankımı boşaltıcam komple sarı prenses ve iceman 3 senedir bendeler kusturmadan üretim yaptım .. hiç bir problem yoktur balıklarda askere gidicem o yuzden tankı boşaltıyorum... fiyat ise 5 tl' dir... damızlıklarım satıldı...
Akvaryum malzemeleri ile takasta olur..
saygılar..
balıklarımı satıyorum ciklet tankımı boşaltıcam komple sarı prenses ve iceman 3 senedir bendeler kusturmadan üretim yaptım .. hiç bir problem yoktur balıklarda askere gidicem o yuzden tankı boşaltıyorum... fiyat ise 5 tl' dir... damızlıklarım satıldı...
saygılar..
[/QUOTE]