Biyolojik denge veya filtre
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 22:33
Merhaba
Bir çok konuda forumda akvaryum suyunun oturması için biyolojik dengeden filtreden bahsediliyor ama hiç birinde bu sürec ne kadar sürüyor diye bir açıklama göremedim
Bu bahsedilen biyolojik filtre suyun oturması kaç gün veya kaç hafta sürüyor??? yazabilirmisiniz
Bu arada akvaryumu yeni kurdum bir hafta falan oldu suda sorunlar var beraklaşmadı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 23:03
1 aydan fazla öylemi baya uzunmuş birde benim akvaryumun ölçülerini vermedim büyüklüğüne görede bu süreç değişirmi
Benim akvaryum yükseklik 50 genişlik 70 e 35 çapında 100 litre su alıyor bu süreci hızlandırmak için neler yapabiliriz
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 23:11
Faal olarak calışan tankın filitresini yeni tankın icinde yıkamanızz bu süreyi hızlandırır.Bu süre icinde filitre sisteminiz faal olarak calışıyor degilmi ?.... oztamur 2009-09-03 23:11:45
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 23:17
Ayrıca filtrelerinizi temizlerken iç malzemeleri pırıl pırıl yapmaya
uğraşmayın. Kaba pisligini temizlemeniz kafi. Yoksa filtreyi
temizlerken yararlı bakterilerinizide temizlemiş ve yoketmiş olursunuz.
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2009 23:49
oztamur
evet filtre ısıtıcı lamba artı balıklar hepsi kurulu çalışır vaziyetde filtre uzun bir süre yıkamaya gerek kalmayacak gibi birşey çünkü içindeki süngerin gözenekleri çok geniş bir tıkanıklık yapacağını sanmıyorum ve artı bu gözenekler çok geniş olduğu içinde temizlemediğini düşünüyorum :S süngerden birşey fark edermi acaba yoksa değişmelimiyim
evet bu temizlik işinde bunlara dikkat etmeye çalışıyorum