bitkili tankda pangasius
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 15:27
Arkadaşlar net 75 litrelik bir bitkili tankda 4-5 cm civarında 2adet pangasius beslemek istiyorum.Akvaryumda 1e3d kılıç, 1e1d blackmoly ve 1adet cüce vatoz beslemekteyim.Bu akvaryumda 4-5cm boylarında pangasius besleyebilirmiyim.Eğer yanıt olumlu ise nasıl yemleme yapabilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 16:11
Aytaç bey bende besliyorum pangasius
balığını ve benimde canlı doğuranlarım var bitkilere hiçbir türlü zarar
vermiyorlar benim pangasius um 10 cm boyunda ve ne balıklarıma zarar
veriyor ne de bitkime. Akvaryumunuz da yeterli ölçüde ise rahatça
besleyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 19:56
Yemlemede bir sorun oluyor mu acaba?Yemlemeyi nasıl yaptığınızı ve hangi yemleri kullandığınızı söylerseniz çok sevinirim.SAYGILAR.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 20:01
[QUOTE=aytac93]Yemlemede bir sorun oluyor mu acaba?Yemlemeyi nasıl yaptığınızı ve hangi yemleri kullandığınızı söylerseniz çok sevinirim.SAYGILAR. [/QUOTE]
Pangasuslar su yüzeyine çıkmayan balıklardır.Bu yüzden verdiğiniz yemler su üstünde kalmamalı, dibe doğru düşmelidir.Pangasusunuz o yemi düşerken yakalayacaktır. monster 2009-01-31 20:02:00
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 20:04
Pangasus'lar oldukça büyük boyutlara ulaşabilen balıklar,tank hacminiz yeterli değil.Panik halinde diğer balıklarınıza zarar verme ihtimalide bulunuyor.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 20:05
Evet ama yem dibe düşmeden diğer balıklara yem olur diye korkuyorum
Murat Bey ben zaten 4-5cm boyuntuda besliyeceğim.O yüzden bir problem çıkmayacağını düşünüyorum.
aytac93 2009-01-31 20:08:54
Murat Bey ben zaten 4-5cm boyuntuda besliyeceğim.O yüzden bir problem çıkmayacağını düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 20:08
[QUOTE=aytac93]Yemlemede bir sorun oluyor mu acaba?Yemlemeyi nasıl yaptığınızı ve hangi yemleri kullandığınızı söylerseniz çok sevinirim.SAYGILAR. [/QUOTE] Pangasius balıklarının ve challenger balıklarının en vazgeçemediği yem dip yemidir bu yöntemle 2 adet pangasius 4 adet challanger balığım yaklaşık 4 cm den bir palamut balığı kadar büyüttüm . Daha sonra akvaryuma sığmadılar gerçi onlar hallerinden memnun lardı ama benim vicdanım rahat değildi takas yaptım.
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2009 00:57
[QUOTE=aytac93]Meriç bey ben aslında diğer balıkların pangasiusun yemlerine dadanıp dadanmayacaklarını sordum.
[/QUOTE]
Ben sera kullanıyorum anaç balıklarım için.Yem dibe düştüğü için problem olmuyor .Canlı doğuranlara bırakmıyor zaten diptekileri.Sen balıklarına yetecek kadar yem ver olmazsa pangasius un olduğu bölüme yemi at o yer zaten.balık sayın da az problem olmaz.
SAYGILAR
[/QUOTE]
Ben sera kullanıyorum anaç balıklarım için.Yem dibe düştüğü için problem olmuyor .Canlı doğuranlara bırakmıyor zaten diptekileri.Sen balıklarına yetecek kadar yem ver olmazsa pangasius un olduğu bölüme yemi at o yer zaten.balık sayın da az problem olmaz.
SAYGILAR