Bitkili Discus- Metal Halide Eklendi Sy11
Yılmaz Bey,
Co2 olmadan PH'ı belli bir seviyede tutmak zor gerçekten,heralde osmoz suyu kullanıyorsunuz?Eğer sadece doğal yöntemlerle ph bu seviyede ise (özellikle 2 aydan sonra) daha ne kadar böyle kalacak merak ediyorum.Ne şekilde uyguluyorsunuz Catappa yaprağını yada dozajı?
[/QUOTE] Osmoz suyu kullanmıyorum, hatta 150 lt suyu dinlendirecek yerim olmadığından ceşme suyu kullanıyorum direk. Catappa yaprağını 2 şer adet olarak birini sump diğerini akvaryumda kullanıyorum. Bende değerlerin artmasından endişe ediyorum, inşallah fazla bir değişim olmaz. Eğer fazla bir artım yada bitkilerde problem olursa CO2 kullanırım herhalde.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Serkanım akvaryum çok güzel olmuş. Yeni kurulmasına rağmen görsel olarak mükemmel duruyor. Zaman geçtikçe, akvaryum oturdukça daha da güzel olacağına kuşku yok. Birkaç ay sonra tankı canlı görmek lazım.
Dediğiniz gibi pistialar çok güzel duruyorlar fakat akvaryumun ışıklarının kesilmesi bitkiler açısından sorun olabilir, işin aslı ışıklandırmayı kuvvetlendirmeyi bile düşünüyorum.
Ben güçlendireceğim, şuan 2*54 watt T5, 1 tane 38 watt T8 var. Yeni bir akvaryum kapağı yaptırıp 4*54 T5 yaptırmayı istiyorum.
Eğer kapağa giriyorsa 80 wattlık T5(146cm) süper olur size. 4 adet süper bir aydınlatma sağlar gibime geliyor.
Ben güçlendireceğim, şuan 2*54 watt T5, 1 tane 38 watt T8 var. Yeni bir akvaryum kapağı yaptırıp 4*54 T5 yaptırmayı istiyorum.
Eğer kapağa giriyorsa 80 wattlık T5(146cm) süper olur size. 4 adet süper bir aydınlatma sağlar gibime geliyor.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tebrik ediyorum Sekan Bey.Maşallah Allah sağlık verir inşallah