Bitkili De Su Düzenini Sağlamak
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2018 16:36
[:)]Yeni bitkili akvaryum kuracağım baya araştırdım bu konuyu ve en vurucu terim "Azot Döngüsü" idi. Kum hagen kum. 5 kilogram. 25 litre akvaryum. (küçük farkındayım) Bitkiler sadece elodea veya sagittaria subulata ve java fern olarak düşündüm. Şimdi kumu koyduk, suyu koyduk. Yine vurucu bir terim "Bakteri". Bakteri kültürü var; pahalı. Akvaryumcudan su almayı düşündüm; riskli. Suyu aldığımda ne yapmam lazım? Balık eklemeli miyim? Bakteri oluştuğunu nasıl anlarım? Aklımdaki sorular bunlar. Cevaplarsanız sevinirim. Aklıma geldiğinde sorular tekrar yazarım. Tecrübeli olarak aydınlatırsanız sevinirim. [:)]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2018 17:33
Sorularınızı tek tek ve anlaşılır şekilde yazarsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2018 17:35
Akvaryumcudan bakterili suyu aldığımda ne yapmam lazım?
Bakteri oluştururken balık eklemeli miyim?
Bakteri oluştuğunu nasıl anlarım?
Bakteri oluştururken balık eklemeli miyim?
Bakteri oluştuğunu nasıl anlarım?
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2018 17:53
Ufak bi katkı olarak söyleyeyim sakın bilmediğiniz, balıktan anlamayan bi akvaryumcudan su almayın hicbir işinize yaramaz...
Sera ve diğer markaların bakteri kültürleri ortslama 15 / 20 tl sanırım....
Makaleler den yeni tank sendromu yazısına ve youtubedan akvaryumrehberi ve benzeri kanallardan da bi inceleme yapabilirsin....
Sera ve diğer markaların bakteri kültürleri ortslama 15 / 20 tl sanırım....
Makaleler den yeni tank sendromu yazısına ve youtubedan akvaryumrehberi ve benzeri kanallardan da bi inceleme yapabilirsin....
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2018 21:40
25 litreye ortalama günlük ne kadar dökmeliyim peki?
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2018 22:20
Sere nitriveç bakteri kültürü alın. Bakteri kültürünü sadece akvaryumu kurarken kullanmanız gerekiyor. Kullandıktan 1 gün sonra canlı ekleyebilirsiniz. Kullanma talimatı üzerinde yazar. Ayrıca bakteri kültürünün bozulmaması için filtre malzemelerini akvaryum suyu ile yıkayın.