Bitkili Akvaryumlardaki Böcekler ( Çeviri
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 15:57
Su üstü kurtları, kankurdu-tubifex ve sivrisinek larvası hariç diğer tüm canlıların hepsi şu an akvaryumumda mevcut. Kumu iyi bir şekilde temizlemediğiniz sürece ne yaparsanız yapın tekrardan meydana çıkıyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 17:52
[QUOTE=Gurdjan]Su üstü kurtları, kankurdu-tubifex ve sivrisinek larvası hariç diğer tüm canlıların hepsi şu an akvaryumumda mevcut. Kumu iyi bir şekilde temizlemediğiniz sürece ne yaparsanız yapın tekrardan meydana çıkıyorlar.[/QUOTE]
Deneme amaçlı , bir ay boyunca 2 günde 1 su değişimi yaparak baya yol katettim.
Almanca bir kaynak:
http://www.crustahunter.com/de/accompanying-fauna
Deneme amaçlı , bir ay boyunca 2 günde 1 su değişimi yaparak baya yol katettim.
Almanca bir kaynak:
http://www.crustahunter.com/de/accompanying-fauna
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 16:22
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2011 16:39
[QUOTE=mersinli33]
Yaklaşık 15-20 gün önce bir internet sitesinden bitki almıştım sanırım o bitkilerle geldi bir şekilde.Umarım karideslere zarar vermez
Evet yusufcuk böcegi dereden bitki filan mı eklediniz tanka ordan gelmiştir
[/QUOTE]Yaklaşık 15-20 gün önce bir internet sitesinden bitki almıştım sanırım o bitkilerle geldi bir şekilde.Umarım karideslere zarar vermez
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2011 01:13
hayda...sitenin süs havuzuna koysam yaşar mı ? yada akvaryumda salyangozlara ayrılmış bir bölme var ?
Beğenenler: [T]196129,HuseyinBP[/T]
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 11:34
5lt lik turşu kavanozundan ona bir yuva yaptım.su piresi ile beslemeyi düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 14:21
Olabilir ama en iyisi doğaya salmak, tabi gelişimini tamamlar evde yusufçuk görürseniz şaşırmayın.
Batuaydin 2011-09-12 14:22:03
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2011 15:31
Benim akvaryumumda nerden geldigini bilmedgim canlılar var hatta sizin burda vermediginiz türler bile var ancak iyi bir makine ile cekmek lazım
fakat ben bir çözüm yolu buldum gibi hafta sonu bunu size açıklayacagım suan sipariş verdim henuz elime ulaşmadı ulaşır ulaşmaz video ile bir surum yaparım
fakat ben bir çözüm yolu buldum gibi hafta sonu bunu size açıklayacagım suan sipariş verdim henuz elime ulaşmadı ulaşır ulaşmaz video ile bir surum yaparım
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 00:04
[QUOTE=Batuaydin]
Olabilir ama en iyisi doğaya salmak, tabi gelişimini tamamlar evde yusufçuk görürseniz şaşırmayın.
[/QUOTE]
Eğer su piresi ile yaşayabilecekse gelişimini tamamlayıp uçtuğunu görmek isterim.Araştırdığım kadarı ile 1 yıl suda yaşıyor.Bu hayvan hakkında daha fazla bilgisi olan yada ulaşabileceğim bir kaynak gösterebilecek biri olursa çok sevinirim.
Yusufcugun fotograftaki formuna nemf deniliyormuş ama bir çok hayvan hayata bu şekilde başlıyor(muş) şuan bu yusufcuk nemf'i midir emin olamadım..Siz bunun yusufcuk olduğundan kesinlikle emin misiniz ?
Aslında kararsızım sitenin havuzuna atsam ölür diye korkuyorum ayrıca kış geliyor nereden bulacak o havuzda sivri sinek larvası falan..aç kalıp ölür bence.. neyse önerilere açığım
Eğer su piresi ile yaşayabilecekse gelişimini tamamlayıp uçtuğunu görmek isterim.Araştırdığım kadarı ile 1 yıl suda yaşıyor.Bu hayvan hakkında daha fazla bilgisi olan yada ulaşabileceğim bir kaynak gösterebilecek biri olursa çok sevinirim.
Yusufcugun fotograftaki formuna nemf deniliyormuş ama bir çok hayvan hayata bu şekilde başlıyor(muş) şuan bu yusufcuk nemf'i midir emin olamadım..Siz bunun yusufcuk olduğundan kesinlikle emin misiniz ?
Aslında kararsızım sitenin havuzuna atsam ölür diye korkuyorum ayrıca kış geliyor nereden bulacak o havuzda sivri sinek larvası falan..aç kalıp ölür bence.. neyse önerilere açığım
Gönderim Zamanı: 13 Eylül 2011 22:53
Akvaryumdaki istenmeyen zararlı zararsız ne varsa lazer ile yok edebilirsiniz 1 sn de kesin çözüm
lazeri yurtdışından bir siteden aldım 150 tl civarına mal oldu
biraz pahalı ama degdi alırsanız dikkat etmeniz gereken şey yakma özelligi olması en azından kibrit copunu yakabilmeli
baska turki kullanılan ilaclar ya karideslere zararlı yada bitkilere bu durumda ya onlarla yaşayacaksınız yada lazer alıp yok edeceksiniz gördügünüzü gumleteceksiniz :D
MertMurat 2011-09-13 22:54:16
lazeri yurtdışından bir siteden aldım 150 tl civarına mal oldu
biraz pahalı ama degdi alırsanız dikkat etmeniz gereken şey yakma özelligi olması en azından kibrit copunu yakabilmeli
baska turki kullanılan ilaclar ya karideslere zararlı yada bitkilere bu durumda ya onlarla yaşayacaksınız yada lazer alıp yok edeceksiniz gördügünüzü gumleteceksiniz :D