Bitkili Akvaryum Ledi
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2024 17:12
Arkadaşlar merhabalar , bitkili akvaryumda powerlede dair net bir yazı bulamadım . Powerled ve smd ledin farkı nedir ? Nasıl ayırt edilir ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2024 17:24
Onu bilmiyorum ama dün ihtiyacımız olan ledi anlayabilmek için uzun araştırmalar yapmıştım. Oda Lümen değerinin önemli olduğu şeklindeydi örneğin 100-130 litrelik orta düzey bitkili bir akvaryumu 19-21 watta çalışan 2400-2800 lümen ışık üreten kırmızı, mavi, beyaz, vs. ledlerin bulunduğu bir armatürün yeterli olduğu sonucunu hesaplamıştık. Sende burdan ihtiyacın olanı ön görebilirsin.
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2024 20:17
Evet ledlerde lümen değerine bakmak gerekiyormuş , ama powerledle ilgili hiçbir kaynak , video bulamıyorum nedense
[QUOTE=BlackLioN]Onu bilmiyorum ama dün ihtiyacımız olan ledi anlayabilmek için uzun araştırmalar yapmıştım. Oda Lümen değerinin önemli olduğu şeklindeydi örneğin 100-130 litrelik orta düzey bitkili bir akvaryumu 19-21 watta çalışan 2400-2800 lümen ışık üreten kırmızı, mavi, beyaz, vs. ledlerin bulunduğu bir armatürün yeterli olduğu sonucunu hesaplamıştık. Sende burdan ihtiyacın olanı ön görebilirsin. [/QUOTE]
[QUOTE=BlackLioN]Onu bilmiyorum ama dün ihtiyacımız olan ledi anlayabilmek için uzun araştırmalar yapmıştım. Oda Lümen değerinin önemli olduğu şeklindeydi örneğin 100-130 litrelik orta düzey bitkili bir akvaryumu 19-21 watta çalışan 2400-2800 lümen ışık üreten kırmızı, mavi, beyaz, vs. ledlerin bulunduğu bir armatürün yeterli olduğu sonucunu hesaplamıştık. Sende burdan ihtiyacın olanı ön görebilirsin. [/QUOTE]