BİTKİLİ AKVARYUM
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2015 17:19
Arkadaşlar acemi oldugum için tam bilmiyorum yeni bitkili bi akvaryum kurdum ışıklandırma sisteminin sürekli açıkmı kalması lazım yoksa geceleri kapatmalımıyım ..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2015 17:41
İçinde besleyeceğiniz bitkinin ışık ihtiyacına göre ayarlamak daha mantıklı olanıdır ama genelde 6 saat yakıp 6 saat kapalı kalması tercih edilir İlhan Bey.
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2015 12:42
6 ile 8 saat arası ışıklandırmanın ideal olduğu söyleniyor, bunun yanı sıra bitkinin tabiatına uygun olarak gündüz yakıp akşam söndürmek daha doğru olur gibi geliyor bana :) yada o zamanı evde olduğunuz zamana denk gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz...
Gönderim Zamanı: 29 Mayıs 2015 16:11
[QUOTE=CARSI19O3]Işık sürekli açık kalsa olmaz dimi :)[/QUOTE]
Normalde olmaz önceki arkadaşlar gerekeni yazmış ama siz illada yakacam diyorsanız mahsuru yok.Denemenizde fayda var.
Gönderim Zamanı: 14 Haziran 2015 11:55
Sürekli açık kalmasın. Hem bitki hemde balıklar için zararlı. En güzel ışıklandırma 4 saat açık 3 saat kapalı 4 saat açık şeklinde günde 8 saat. Bu aydınlatma camdaki yosun oluşumunu da en aza indirir.
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2015 14:39
Gece kapalı tabiki eğer ışık ve tüm sistemimiz ne kadar doğal hayata yakın olursa o kadar başarılı oluruz yosundan da korkmayın önemli olan yosunla mücadeleyi bilmek