BİTKİLERE ZARAR VERMEYEN TÜRLER
Arkadaşlar sizlere 80 litrelik akvaryumumda japon türünden balıklar besliyorum. Japonlar otobur oldukları için bitkiler rahat vermiyorlar. Sadece Anubias türü bitkilerim japonlara direniyor. Akvaryum bitkilerinin, akvaryumda olmazsa olmazlardan olduğu düşüncesindeyim. Akvaryumumun yüksekliği az olduğu için yeniden bitkili bir akvaryum kurmak istiyorum. Muhtemelen 120/60/50 ölçülerinde olacak. Bu yeni akvaryum bitkilerime rahat verecek ne tür balıklar beslememi tavsiye edersiniz? Çeşitli sitelerde görüp karşılaştığımız enfes güzellikte bitkilerin halı gibi kapladığı bir akvaryum da ne tür balıklar beslenir? Ayrıca akvaryumcuda bulabileceğim türlerden örnek verirseniz memnun olurum. Çünkü birçok türün yurdumuzda satışı yapılmıyor ya da çok nadir rastlanıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Tetralar yeni tanklar için tavsiye edilmiyor. Ayrıca otçul olduklarını biliyorum . Bitkilere zarar vermezler mi?
Farklı tavsiyeler bekliyorum.
Tetralar yeni tanklar için tavsiye edilmiyor. Ayrıca otçul olduklarını biliyorum . Bitkilere zarar vermezler mi?
[/QUOTE]
Yeni tanktan kastınız ne acaba. Tavsiye edilmemesinin sebebi nedir ?
Bilgilendirirseniz sevinirim
Sn Cemal Bey
Yukarıdaki arkadaşların tür tavsiyesine ek olarak labirentli balıkları tavsiye ederim. Diğer türlerde havalandırma yapmaya ihtiyaç duyarsın labbirentlilerde havalandırmaya gerek yoktur. CO2 kullanacaksan lehte bir unsur.
Sağlıklı akvaryumlar
[/QUOTE]
Yeni tanktan kastınız ne acaba. Tavsiye edilmemesinin sebebi nedir ?
Bilgilendirirseniz sevinirim[/QUOTE]
Arkadaşım, bu forumda karşılaştığım bir makalede tetraların yeni tanklarda uyum sağlayamadıkları yazıyordu. İnanın neden olduğunu bende bilmiyorum. Hatırımda kalan sadece bu. Yanlış bilgilendirmiş olmak istemem.
[QUOTE=wolvo]Melek, diskus, ateş ağız, neon, rasbora, gurami, canlı doğuranlar her türlü bitki ile beslenebilir.[/QUOTE]
Kadir Bey,
Sanırım bitkili akvaryum demek istediniz. Yorum yapan arkadaşlar saydığınız balıkların bitkili akvaryum için uygun olduğunu yazmış. Siz ise bitki ile beslendiklerini söylüyorsunuz.
Deniz akvaryumundan geri tatlı su akvaryumuna dönüş yapmış biri olarak beni bu dereceden sonra tatmin eden balık türünün neon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. ilk olarak sürü balığı olduğu için 20 tane bireyi olan bir neon sürüsü çok güzel bir görsel şow oluşturuyor bunun yanında aynı akvaryumun içerisinde 5 tane rasbaro ve 5 tane de cüce vatoz bulunmaktadır bitki olarak ise anubias ve kripto kullanıyorum size tavsiyem bunların dışında bitki olarak saz kullanmanız ben bulamıyorum ama ilk fırsatta saz da ekicem.
saygılarımla