bitki yapraklarımda yosunlaşma
Gönderim Zamanı: 04 Mart 2014 21:42
120 litrelik bir akvaryum 5 adet sea balığım mevcut.3 gün önce sadece t5 ve akvaryum içi gralüxüm vardı şimdi ise. 1 t5 aquastar / 1 t5 gralüx / 1 t8 gralüx / bide gralüx akvaryum içi aydınlatma mevcut 55 cm lik florasanlar.
ne yapmam gerek
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2014 00:43
1-2 gün karanlık kalsın akvaryum biraz su değişimi yap, arkadaşlar söylemiş ama yapabilirsen 1 tane elma salyangozu hepsini temizler Ama su değişimi önemli
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2014 23:24
Arkadaşlar algin ismi staghorn, amonyak, fosfat ve magnezyum fazlalığından dolayı olusur. Zor bir alg türüdür. Kumu yakınlarda karıştıdıysanız suya aniden karışan amonyak tetikler. Eğer fosfat ve magnezyumunuzda tüketilemiyorsa yine oluşur
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 00:21
[QUOTE=fatihcaner]Arkadaşlar algin ismi staghorn, amonyak, fosfat ve magnezyum fazlalığından dolayı olusur. Zor bir alg türüdür. Kumu yakınlarda karıştıdıysanız suya aniden karışan amonyak tetikler. Eğer fosfat ve magnezyumunuzda tüketilemiyorsa yine oluşur[/QUOTE]
bugün test yaptırdım fosfat ve nitrat çok yüksek çıktı.
aktif karbnu çıkararak yerine ve seramiğin üzerine kaliteli nitrat ve fosfat tutucu ekledim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 09:48
Belli bir süre sonra nitrat tutucuyu çıkarıp bir süre sadece fosfatı tutarak devam edin, bitkiler bu maddeler olmaz ise büyüyemezler ve bu sefer diğer artan maddeler alge neden olur, bitkilerde minimum kuralı vardır, ihtiyacı olan tüm besinlerden birisi bile eksik olsa büyüme kısıtlanır. Ancak algler ise mutlaka fosfata ihtiyaç duyar, ortamda çok çok az bile fosfat var ise artan ve dengesi bozulan diğer besinlerden faydalanarak o yönde bir alg oluşumu gerçekleşir.
Örneğin nitrat fosfat dengesizliği olan bir ortamda eğer magnezyum fazla ise alg staghorn olur. Her alg türünün altında bu besin dengesizliği vardır. Nitrat ve Fosfat tutmak başlangıç için iyi bir hamle ancak bir süre sonra bu besinlere de ihtiyacınız olacak.
Ayrıca bu önlem algler ile beraber bitkilerin de gelişimini durduracak, öncelikle algler zayıflar, algler zayıfladıktan sonra nitrat tutucuyu çıkarıp sonra duruma göre fosfat tutucuyu da çıkarmanız lazım.
Benim bu durumda tavsiyem; Excel kullanarak algleri iyicene zayıflatın, sonra nitrat tutucuyu çıkarın, bir hafta sonra da fosfat tutucuyu çıkarın, sonra su değerlerini olması gereken değerlere getirin, bitkiler gelişmeye başladıkça algler zaten tamamen erimeye başlayacaktır.
Bu arada canlı bitkilerden staghorn çıkmasının bir diğer nedeni de bitkinin ölmeye ve suya şeker salmaya başlamasından dolayıdır. Bitkileri bu sıralarda mümkünse köklerden besleyin, bacoba gövdeli olmasına rağmen kök sistemi çok güçlü bir bitki türüdür.
Beğenenler: [T]182834,Ugur79[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2014 11:21
Bitki yoğunluğunuz azdır, ışık azdır, Co2 azdır ve buna rağmen balık yükünüz fazla olup çok yemliyorsunuzdur.
Bu tip durumlarda nitrat ve fosfat tüketilmeden kalır ve sürekli artar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir