Birlikte Yasayabilme Ihtimali
Malawi cichlidleri ile Tanganyika cichlidleri birlikte yasayabilirlermi??
Yada daha dogrusu Frontoza,leleupi,yunus, sari prenses,red rubin gibi cesitli baliklarin birarada yasayabilirmi??Saygilar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aslında bir süredir ben de bunu tecrübe etmekteyim. 240 lt. malawi akvaryumumda 2 adet frontoza besliyorum. Ama yemleme konusunda problem yaşadım. Çok ağır kanlı oldukları için frontozalar yemi bulana kadar malawiler hepsini bitirmiş oluyor. Dip yemi kullanarak yavaş yavaş alıştırdım ama gene de ayırmayı düşünüyorum. İlerde belki sadece Tanganika akvaryumu yapabilirim.
Tavsiyem de (eminim bi çok kişinin tavsiyesi) ayrı göllerin balıklarını karıştırmamak olacaktır. Fakat ben beslemek istiyorum diyorsan kimseyi dinleme, besle derim. Biraz çaba ile başarabilirsin. Sağlıklı balıklar...
Eğer akvaryumyeterli kapasitede ise olabilir. Ama tavsiye edilmez. Büyük akvaryumlar gerektirir. Sadece görsellik olur. Dekor koymamanız gerekir. Siz en iyisi frontosa ve leleupi şeklinde birinci grup, yunus sarı prenses ve red rubin diye ikinci grup oluşturun ve ona göre karar verin.
Saygılarılma...
Eğer akvaryum yeterli kapasitede ise olabilir. Ama tavsiye edilmez. Büyük akvaryumlar gerektirir. Sadece görsellik olur. Dekor koymamanız gerekir. [/QUOTE]
450 lt. akvaryumda 2,5 aydır deniyorum, Yunus, S.Prenses, Leleupi, Calvus, 5cm Frontazo (7 adet), K.Mücevher, Vatoz. Dekorumda var. Yunus ve S.Prenseslerden sürekli, Leleupi'lerden kısmen yavru aldım. K.Mücevherlere yer beğendiremiyorum, 1,5 2 aydır dişinin ağzı kıpkırmızı geziyor.
Görsel açıdan çok güzel ama bu balıkları bir arada besleyen birisi olarak ben de tavsiye etmiyorum. Ayrıca Frontoza ve Calvusların yem yemesi için gerektiğinden fazla ve birden yem atmak zorunda kalıyorum. Temizlik yapma sürem kısalıyor, fazladan mesai ayırmak gerekiyor.
Frontozalar büyüyünce ne olur bilmiyorum.
Saygılar.
[QUOTE=Hıcın]
Görsel açıdan çok güzel ama bu balıkları bir arada besleyen birisi olarak ben de tavsiye etmiyorum.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Hıcın]
Görsel açıdan çok güzel ama bu balıkları bir arada besleyen birisi olarak ben de tavsiye etmiyorum.
[/QUOTE]
Kendi yazdığıma aynen katılıyorum.
Calvuslar henüz ergen değil. 4 cm civarındalar onlar için ayrı bir tank kurabilirim veya satabilirim. Aslında Calvusları ve K.Prenses'i ana tanktan ayırıp, tankta sadece Yunus, S.P. Frontoza ve Leleupi bakmayı düşünüyorum.
Yine de görsel açısan müthiş. Biraz da tankın büyük olması rahatlatıyor.
Saygılar.
ya arkadaslar bende de 2 yunus 2 ahli 2 tane papağan 2 tane prenses var ama ben bunların yanına 2 tanede amerikan zebra chıld almak ıstıyorum gecınebılırler mı sızce akvaryum 65 lıtrlık tam kare iç filtreli bi akvaryum ortada bi kütük var