Bilgi ve Tavsiye..
Amcam bana hediye olarak aldı akvaryum ve balıkları o nedenle pek bir bilgim olmadan başladım. Daha doğrusu geçen sene bi sevdayla almıştım 3 japon ve hepsi de ölmüştü filtreye takılmış şekilde buldum hepsini 1 er gün arayla. Şimdi ise daha tam olarak isimlerini bile bilmediğim balıklarım var. Sanırım; 3 lepistes, 1 çöpçü, 1 şu yosun yiyen (vatoz sanırım), 1 siyah molly, bir de ona benzeyen beyaz var o da molly sanırım, 5 tane de neon(sanırım) ve 1 de hayalet balığı. İlk aldık ve 1er gün arayla neonlar öldü aynı şekilde filtrenin ızgara kısmına yapışmış buldum daha sonra babam 2 tane daha almış onların da 1 i aynı şekilde öldü. Şimdi 4 tane kaldılar.
5 gün boyunca florasanı hiç kapatmadım meğer 12 - 18 saat civarı açık tutmak gerekiyormuş yeni öğrendim. Sağolsun akvaryumcular hiç bir şey anlatmıyor. ilk 3 gün ilaçtan damlattım metilen mavisi sanırım o. Ve fotoğrafta görülen yemi ovalayıp verdim ilk günler günde 1 kere sonra öğrendim ki 2 kere verilmesi gerekiyormuş. 2 gündür 2 kere veriyorum. Hayalet, karanlık ve kuytu yerleri seviyormuş ve canlı yem daha çok seviyormuş onun için bi saklanma aksesuarı aldım bugün de yemi önüne bıraktım balık kepçesiyle ama fazla yemedi sanki.
Neler yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim daha fazla ölmelerini istemiyorum. Özellikle filtre konusunda endişeliyim bu filtre iyi midir bir çok filtre çeşitleri varmış dış, şelale vs,.. hangisini önerirsiniz.
Akvaryumun ve yemin fotoğraflarını koyayım. Akvaryum çok boş sanki bitki almam gerekiyor mu, gerekiyorsa hangisinden alayım ve nasıl yerleştireyim? Arka cama bir duvar kağıdı koyacağım. Başka bir şey yapmam gerekiyorsa söyleyin lütfen. Bir de akvaryumcu başta bir kum verdi onu yıkarken sürekli boyası akıyordu 1 gün beklettim hala akıyordu ben de değiştirdim bu beyaz taş-kum gibi olanı aldım pek iyi değil sanki ama bunun da başlangıçta bayaa boyası aktı ama sonra berraklaştı o nedenle akvaryuma koydum..
Şimdiden teşekkürler :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayalet için bir aksesuar almıştım onun içine giriyor, diğer balıklar iyi anlaşıyor o bir sorun çıkarmadı. Ama beslemesi vs mi sorun oluşturur?
Hangi bitkilerden alıp nasıl koymam gerekiyor?
Hoşgeldiniz öncelikle.
Fitrenin suyu çeken kısmına yapışıyor sanırım balıklar. Normal şartlarda bir balık o çekime kapılmaz. Kapılıyorsa 2 sebep var
1- Balık ciddi anlamda halsizdir
2-Motor ciddi anlamda akvaryum hacmine göre kuvvetlidir.
Yapmanız gereken akvaryum hacminizi ve motorun debisini yazmanız.
Motorun debisi üstünde yazar örneğin: 800L/H şeklinde...
Şimdilik görsellik dışında ışığı açmanıza gerek yok. Çünkü bitkiniz yok. Öncelikle karar verin, canlı doğuran mı besleyeceksiniz. Ona göre canlı doğuran forumunu gezerek kurulumlarda ne bitkiler kullanıldığını okuyabilirsiniz.
Günde 1 defa yemlemekten bi sıkıntı olmaz. Balığın ihtiyacına göre kaliteli beslemek önemli. Ama ben yemlemenin balıklarla bir iletişim olduğuna inanıyorum. günde 2 defa verdiğiniz yem miktarını 3 e bölerek 3 öğüne yayın.
Günlük mesaj sınırını aştıysanız özelden yardımcı olurum motor debsi düşürme konusunda.
Akvaryumun hacmini bilmiyorum ama filtrede 650L/H yazıyor. Bu akvaryuma göre çok yüksek sanırım. Hangi filtreden almamı önerirsiniz?
Şu anda dediğim gibi 3 lepistes(1i ölecek sanırım yarına çıkmaz malesef), 1hayalet, 3 neon, 2 de molly sanırım. Buna göre elodea alsam olur mu?
Tüm bilgileir yazabilirseniz daha rahat yardımcı olabiliriz. Filitre ile alakası olmaması lazım.
Not:
Filtenin üstünde:
SOBO
WP-1000F
Aquarium İnternal Filter
AC 220V-240V 50Hz 15W
F.Max: 650L/H
Akvaryum: 55X33X19 cm
Bu arada lepistesi kurtarma şansım var mı sürekli yüzeyde yüzüyor şu anda zor hareket ediyor ve hiç kuyruğu kalmamış neredeyse..
Lepistesi tabiki kurtarma şansı var.