Bıktım artık
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 19:06
Bıktım adi salyangozlardan.Kumun neresine baksam onlar var artık akvaryumu bozacam nerdeyse.Sorum salyangoz giderici kullanılabilirmi veya kumu çıkarım yıkayayımmı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 19:09
Birkaç tane helenaydı sanırım adı katil salyangoz diye geçiyor,onlardan bulabilirseniz hepsini yiyecek ve akvaryumunuz temizlenecektir..Diğer alternatif ise komple kumu değiştirmeniz olabilir..
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2012 19:09
Katil salyangoz kullandınız mı? Kimyasal ilaçlar kullanacağınız en son durum olsun.
furkanvatandas 2012-01-27 19:11:07
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 01:27
Adi salyangozlar için akvaryum düzeninizi bozmayın derim.Çöp balıkalrınızı artırıp yada helena ile çözüm bulabilirsiniz.Adi salyangozlar tabanda artık yem buldukça çagalırlar.Şuan akvaryumumda çogalan helenalara cüce vatozlarım ve çöpçülerim yem bırakmamaktadırlar.Şuan çogu adi salyangozun öldügünü ve ölenleride yine adilerin yediklerini farkkettim.
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 01:50
Katil salyangoz veya loach türü pek çok balık işinizi rahatlıkla görecektir.
Kumu çıkartıp yıkamak hiç bir işe yaramaz, kimyasalları ise kullanmanızı önermem.
Kumu çıkartıp yıkamak hiç bir işe yaramaz, kimyasalları ise kullanmanızı önermem.
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 02:03
http://www.akvaryum.com/botia_macracantha_(makrakanta)_tatlisur_7_288.asp#b
Bu balığın da salyangoz yediğini biliyorum, ama sizin sıkıntınıza çare olur mu bilemem çünkü her türü yemiyorlarmış. Katil salyangoza alternatif olarak düşünürseniz araştırmanızı öneririm.
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 12:02
Aynı durum bende de var bu adileri yok edicek bişi arıyorum ama bu salyangozları hallettikten sorna o balığı ya da katil salyangozu napicam ???
Amazonia 2012-01-29 13:40:38
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2012 16:05
Katil saylangozun bi zararı olmayacaktır tank ve balıklarınız için görselliğide adilerden çok daha güzeldir.tankınızda dursun olası bir adi saylangoz girmesi halinde yine devreye girecektir.