Bıçak balığı ve Salyangoz
Arkadaşlar merhaba;
Katil diye lakap takılan bu ( Bıçak balığı) balıkdan iki tane aldım, boyları şimdilik 5-6cm. Sorum akvaryuma konulacak İstakozlarla olan uyumu + salyangozlarla?
İkinci sorum; önceden böyle bir problem yaşamadığım salyangozlarım artık arkalarında sümüksü bir tabaka bırakıyor. Bunun sebebi ne olabili? Dengesi oturmuş su ve akvaryum şartlarında yaşamakdalar. Herşeyler olması gerektiği gibi, sümüksü artık hariç. Bunun cinsiyetleriyle veya üreme dönemleriyle veya yemlenmeyle bir alakası varmı? Bu türleri tecrübe etmiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Onur bey bunun normal olduğunu biliyorum önceden şuanki değişiklik yoktu! Değişen ise bu mukusun tabaka halinde siyaha yakın bir renkde ve koyu kıvamlı olması. Bu değişikliğin sebebini anlayamadım. 3-4 aydır böyle bir sorunları hiç olmadı. Akvaryum ortam şartlarındada herhangi fiziksel veya kimyasal bir değişiklikde olmadı. Aklıma tek gelen, akvaryumda ölü bulduğum yarısı yenmiş bir balık üstünde, balığın geri kalanını yerken rastladım. ( yavru tankımda) Sonraki günlerde bu olay başladı? Mantar oluşmuş olabilirmi diye aklıma geldi? Bu fungusitlerden kurtulmak için bu şekilde belki antibiyot bir mukus salgılıyo olabilirmi?
Saygılar.
bıçak balıgı cok guzel bir canlıdır. hızlı buyur ve buyuk akvaryum, az dekor ister.
acaba camda yosunlaşma var mı?
Bıçak balıkları bu sabah kalktığımda Macracantalarıma sarmış olduğunu gördüm! 2sinin kuyrukları tamemen yenmiş, 1'i ölmüş! Arkadaşlar tecrübe etmediğimiz balıkları araştırmadan beslemeyelim! Bu bana acı bir tecrübe oldu! Bıçaklar birazdan gidecekler.
Saygılar.