Beylikdüzü'lü akvaristler kaynaşalım...
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 14:56
[QUOTE=nicdesouza]Valla o siyah şeyi değil,içerisindeki bütün malzemeleri aldığımdan beri değiştirmedim,o da yaklaşık 4 yıl oldu sanırım :)
Eğer 300w yeter diyorsanız sadece tek bir adet 300w alayım,yok yetmez derseniz 2 adet daha az w olan alayım?Tek yaşadığım halde elektrik zaten her ay geliyor en az 80 TL,bir de bu eklendi mi oh tadından yenmez :)
Sudaki berraklığı nasıl sağlayabilirim?Ne yaptıysam olmadı,dış filtreyi hiç kapamadım olmadı,su değişimi yaptım sonunda yine aynı renge büründü,yemden dolayı dedim ama o da değil...
[/QUOTE]Dış filtreyi kapayarak sanırım hatayı baştan yapmışsınız,kapalı kaldığı müddet içinde tüm bakteri popülasyonunuz ölmüştür,bulanıklığın sebebi büyük ölçüde budur.
Eğer 300w yeter diyorsanız sadece tek bir adet 300w alayım,yok yetmez derseniz 2 adet daha az w olan alayım?Tek yaşadığım halde elektrik zaten her ay geliyor en az 80 TL,bir de bu eklendi mi oh tadından yenmez :)
Sudaki berraklığı nasıl sağlayabilirim?Ne yaptıysam olmadı,dış filtreyi hiç kapamadım olmadı,su değişimi yaptım sonunda yine aynı renge büründü,yemden dolayı dedim ama o da değil...
[/QUOTE]Dış filtreyi kapayarak sanırım hatayı baştan yapmışsınız,kapalı kaldığı müddet içinde tüm bakteri popülasyonunuz ölmüştür,bulanıklığın sebebi büyük ölçüde budur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 15:01
[QUOTE=nasuhxtr][QUOTE=nicdesouza]Valla o siyah şeyi değil,içerisindeki bütün malzemeleri aldığımdan beri değiştirmedim,o da yaklaşık 4 yıl oldu sanırım :)
[/QUOTE]
Az önceye kadar,dış filtrenin akvaryuma temiz suyu verdiği kısmında yer alan delikli aparatı çıkarttım,şu an direk suyu akvaryuma musluk gibi veriyor.Bir de böyle deneyeceğim.Isıtıcı olarak tahmini ne kadardır 300w atman ?
[/QUOTE]
gündüz evde kimse olmadığı halde yaz dönemi fatura ortalamam 105 lira kış geldi ısıtıcılar çalışmaya başladı ortalama 140-150 olur.
Suyun debisi nasıl yani akış hızı ?
İçindeki tüm malzemeyi sıfırlayın bir de öyle deneyin.
[/QUOTE]Az önceye kadar,dış filtrenin akvaryuma temiz suyu verdiği kısmında yer alan delikli aparatı çıkarttım,şu an direk suyu akvaryuma musluk gibi veriyor.Bir de böyle deneyeceğim.Isıtıcı olarak tahmini ne kadardır 300w atman ?
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 15:07
Cem bey Filtrenin yağmurlama aparatını sökmenizle bulanıklıktan kurtulamazsınız.
-Filtrenizi söküp kömürü ve elyafınızı atın,yeni elyaf ve zeolit koyarak filtrenizi tekrar kurun.
-Bakterilerinizin öldüğünü varsayarsakta Sera Nitrivec alıp filtrenizin içine dökersenizde döngünün oluşumunu hızlandırırsınız.
-Filtreyi hiçbir şart altında kapamayın,tabi ısıtıcınızıda.
-%25 gibi bir su değişimi yapın.Akvaryumunuz birkaç saat içinde normale dönecektir.
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 15:24
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Cem bey Filtrenin yağmurlama aparatını sökmenizle bulanıklıktan kurtulamazsınız.
[/QUOTE]
Verdiğiniz bilgi ve ilginiz için teşekkür ederim.En kısa sürede dediklerinizi uygulayacağım ve sudaki değişimi sizlerle paylaşacağım.
-Filtrenizi söküp kömürü ve elyafınızı atın,yeni elyaf ve zeolit koyarak filtrenizi tekrar kurun.
-Bakterilerinizin öldüğünü varsayarsakta Sera Nitrivec alıp filtrenizin içine dökersenizde döngünün oluşumunu hızlandırırsınız.
-Filtreyi hiçbir şart altında kapamayın,tabi ısıtıcınızıda.
-%25 gibi bir su değişimi yapın.Akvaryumunuz birkaç saat içinde normale dönecektir.
Verdiğiniz bilgi ve ilginiz için teşekkür ederim.En kısa sürede dediklerinizi uygulayacağım ve sudaki değişimi sizlerle paylaşacağım.
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 16:51
Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 16:55
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
Perlavistaya koşun 19:30 da Hadise konseri var :P
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 16:58
[QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
GÖKHAN ÖZDEMİR 2013-10-09 17:00:19
[/QUOTE]Biz evliyiz Anıl,bizi bozar,bozmasada bozarlar.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 17:01
[QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR][QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
[/QUOTE]
[/QUOTE]Biz evliyiz Anıl,bizi bozar,bozmasada bozarlar.[/QUOTE]
Hayatta işim olmaz hadise madise :D
Gökhan Bey; şikayetçi olucam sürüm sürüm süründürücem
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 17:04
[QUOTE=anlkrtkn]Sağlık olsun abi... :) hiç yazmıyorsun foruma özletme kendini.[/QUOTE]Vakitsizlik,müsait olunca yazıyorum.Bugün yazdım mesela.
[QUOTE=nasuhxtr][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR][QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
[/QUOTE]
[QUOTE=nasuhxtr][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR][QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
[/QUOTE]Biz evliyiz Anıl,bizi bozar,bozmasada bozarlar.[/QUOTE]
Hayatta işim olmaz hadise madise :D
Gökhan Bey; şikayetçi olucam sürüm sürüm süründürücem
[/QUOTE]Yakışır Nasuh bey,ne diyeyimÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 17:09
[QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
Hayatımız hadiselerle dolu zaten bir de o hadise çıkarmasın başımıza sonra :)
[/QUOTE]Hayatımız hadiselerle dolu zaten bir de o hadise çıkarmasın başımıza sonra :)
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 17:20
Nasuh abi memnun değilsen ben alabilirim beneklileri sıkıntı değil. :D
[QUOTE=nicdesouza][QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
Hayatımız hadiselerle dolu zaten bir de o hadise çıkarmasın başımıza sonra :)
[/QUOTE]
[QUOTE=nicdesouza][QUOTE=anlkrtkn][QUOTE=GÖKHAN ÖZDEMİR]Kesin kırılmıştır Nasuh bey,aldığınız kişi hakkında Şikayet var bölümüne konu açmanızı öneririm.[/QUOTE]
[/QUOTE]Hayatımız hadiselerle dolu zaten bir de o hadise çıkarmasın başımıza sonra :)
[/QUOTE]
Vallahi burası dolmaya başladı abi bizde esnaf olarak izliyoruz... :D
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2013 22:11
Arkadaşlar yunus yavrusu satan var mı aranızda?