Betta Beslemek İstiyorum.
Bugün tanıdık bir akvaryumcumla görüştüm , betta beslemeye karar verdim 10lt akvaryumum var . Tetra Isıtıcım bulunmakta , başka ne koymam gerekli ? Canlı bitki olması lazımmış balığımın mutlu olması için , kolay bulabilcegim ve fiyat olarak yüksek olmayan bir bitki önerirseniz mutlu olurum ve 10 lt tanka kaç adet bitki almam gerektiginiz yazarsanız cok sevinirim . Diğer bi topicte okumuştum şelale kullancaktı ordaki arkadaşımız en yavaş şekilde ben ne kullanmalıyım herşeyi yazarsanız cok mutlu olurum teşekkür ediyorum şimdiden yardımlarınız için . İyi forumlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gübre ya kullanma yada çok az kullan. Hacim küçük olduğundan farklı bir tepki oluşmasın.
Bir bettayı daha bardaktan kurtaracağınız için öncelikle teşekkür ederim.Betta bitkili akvaryumda çok rahat eder.Size tavsiyem saz, elodea gibi bitkiler olacaktır.Kum olarak koyu renk kum (lav kırığı,aquaclay,hagen siyah kum vb.) tercih ederseniz daha iyi olur.Akvaryumun arka fonu olursa iyi olur, kırtasiyelerde satılan renkli kartonları bile kullanabilirsiniz.Işık olarak da su içi floresan olarak satılan lambalar işinizi görür.Betta çok ışık sevmez zaten.Dikkat edeceğiniz son nokta bettaya saklanma alanı oluşturmak.Orta boy bir kayanın ön tarafını ve yanlarını bitkiyle çevreleyip arkasında böyle bir alan yapabilirsiniz en basitinden.Yem olarak tercih size kalmış.En yaygın yem sera betagran adıyla satılan granül yemdir.Biraz pahalı olmakla beraber seranın kankurdu ve tetra betta isimli yemleri de tavsiye ederim.Her ikisini de bayılarak yerler.Sağlıklı balıklar, keyifli hobiler dilerim.
Orjinalini yazan: harunresitz |
Betta ile birlikte neon besleyen arkadaşlar var mı peki? Bazıları son derece huzurlu geçiniyorlar diyor bazıları geçinemiyorlar diyor. ! |