Beta üretim aşamaları
Dişi bettam ;
Akvaryuma genel bakış;
Henüz gelişmemiş olan köpüklerin üstten görünümü ;
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fotoğrafları merakla bekliyoruz.Bu arada benimde dişi betam hazır fakat erkek betam köpük yapmıyor erkeğin yanına atıncada kavga etmeye başlıyorlar.Nedeni ne olabilir?
Saygılar
Ayrıca dişi olmayabilir dememin sebebi piyasa dişiye benzeyen erkek balıklar var. Barışçıl betta olarak biliniyor. Mesela size bir resim göstereyim. Bu resimdeki balık erkek. Bunlarada bettanın başka bir türü. Tabi sizinki olmayabilir benimki sadece bir şüphe ve birazda bilgi vermekti.
Saygılar
Gördüğünüz üstteki benim dişi balığım artık yaşamıyor,dişi ve erkek fiber glass yüzünden birbirlerini görüyolardı.Bende erkek kur yapmaktan sıkılır diye daha hazır olmayan dişi betamı ayrı bir fanusa aldım.Zaten balık hazin sonunu biliyor olmalı ki koyduğum fanustan 2 kere dışarı atladı.Sonra fanusu folyoladım ama hava delikleri açtım.İçine ısıtıcıyı koyup dışarı çıktım.geldiğimde balık haşlanmıştı.Beni kaskatı kesilmişti.O anda termometredeki değer bir balığın ölmesini kolaylıkla sağlayacak bir rakama ulaşmıştı.Termometredeki değer 42 dereceydi.Biliyorum bana çok kızgınsınızdır ama inanın kendime 2 kat daha fazla kızıyorum çünkü 4 tane akvaryumcu dolaştım fakat hiçbirinde dişi balıklar elimde kalır diye dişi balık almamışlardı.Şimdi bir dişi arıyorum....
Gördüğünüz üstteki benim dişi balığım artık yaşamıyor,dişi ve erkek fiber glass yüzünden birbirlerini görüyolardı.Bende erkek kur yapmaktan sıkılır diye daha hazır olmayan dişi betamı ayrı bir fanusa aldım.Zaten balık hazin sonunu biliyor olmalı ki koyduğum fanustan 2 kere dışarı atladı.Sonra fanusu folyoladım ama hava delikleri açtım.İçine ısıtıcıyı koyup dışarı çıktım.geldiğimde balık haşlanmıştı.Beni kaskatı kesilmişti.O anda termometredeki değer bir balığın ölmesini kolaylıkla sağlayacak bir rakama ulaşmıştı.Termometredeki değer 42 dereceydi.Biliyorum bana çok kızgınsınızdır ama inanın kendime 2 kat daha fazla kızıyorum çünkü 4 tane akvaryumcu dolaştım fakat hiçbirinde dişi balıklar elimde kalır diye dişi balık almamışlardı.Şimdi bir dişi arıyorum....
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvarist değil melek melek.... Şaka bir yana Faruk abi moral vermeyi iyi biliyorsun.
Bu arada Can bey bettanız için üzüldüm. Fakat hata yapmadan bu hobide dikkatli olunamıyor. Başınız sağolsun.