Beta Cinsiyet Ayrımı
Bu konu daha önce çok defa açılmış, her seferinde klasik bir erkek ile klasik bir dişi fotoğrafı konulup "bu dişi, bu da erkek, erkeğin yüzgeçleri büyük olur" denmiş.
Bana uzman cevabı lâzım. Örneğin:
- Cinsiyet ayrımı hangi yaşta hangi boyda belli olur?
- Dişilerin üremeye hazır olup olmadığını gösteren yatay ve dikey vücut çizgileri erkeklerde de var mıdır?
- Dişilerde üreme noktası (beyaz nokta) hangi durumlarda belli olur, erkeklerde benzer bir görüntü oluşur mu? Karnı şişmemiş bir dişide üreme noktası görülür mü?
- Yüzgeç farkları neye göre değişir?
- Renk faktörü ne kadar etkilidir? Erkeklerden renkli dişiler var, hatta erkek gibi uzun yüzgeçli dişiler var. Bu dişiler ile genç erkekler birbirine karışabilir mi?
- Plakatlarda durum nasıldır?
Lütfen bana gri-kahve dişi ile uzun yüzgeçli erkek resmi gösterip "bu dişi bu erkek" demeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu konu daha önce çok defa açılmış, her seferinde klasik bir erkek ile klasik bir dişi fotoğrafı konulup "bu dişi, bu da erkek, erkeğin yüzgeçleri büyük olur" denmiş.
Bana uzman cevabı lâzım. Örneğin:
- Cinsiyet ayrımı hangi yaşta hangi boyda belli olur?
- Dişilerin üremeye hazır olup olmadığını gösteren yatay ve dikey vücut çizgileri erkeklerde de var mıdır?
- Dişilerde üreme noktası (beyaz nokta) hangi durumlarda belli olur, erkeklerde benzer bir görüntü oluşur mu? Karnı şişmemiş bir dişide üreme noktası görülür mü?
- Yüzgeç farkları neye göre değişir?
- Renk faktörü ne kadar etkilidir? Erkeklerden renkli dişiler var, hatta erkek gibi uzun yüzgeçli dişiler var. Bu dişiler ile genç erkekler birbirine karışabilir mi?
- Plakatlarda durum nasıldır?
Lütfen bana gri-kahve dişi ile uzun yüzgeçli erkek resmi gösterip "bu dişi bu erkek" demeyin.
[/QUOTE]
Not: Uzun kuyruklu vt dişiler de mevcut. Fakat bunun dışında uzun kuyruklu hmpk, hm, pk, dt, ct dişiler mevcut değildir.
[QUOTE=umutgunay]Anladım. Aslında az çok biliyorum. Çocukluğumdan beri Beta besleyen biriyim. Elimde bir Beta var, dişi olduğunu düşünüyorum ama resmini koyup "bu dişi mi erkek mi, peki sağolun" demek istemiyorum. Kesin bilgilerle bakmak lazım. Elimdeki lacivert bir splendens. Ufakken geldi, kısa zamanda çok hızlı gelişti. Üreme noktası belirgin, karnı şiş değil (erkek görmedi). Yüzgeçleri standart bir dişiden çok daha uzun. Yeni evine aldım (30 litrelik nano tank) doğal olarak stres yaptı ve dişilerdeki gibi yatay iki sıra koyu çizgi belirdi. Acaba diyorum bunun genç bir erkek olma ihtimali var mı? Yüzgeçleri uzama aşamasında mı. %100 dişi ve erkek diyebilmek için neye bakmak gerekir?
[/QUOTE]
Sanıyorum erkek plakat,yağmur hanım daha iyi bilir ama karın yüzgeç ucları dişilere göre erkeklerde beyaz ve daha enli oluyor birde erkeklerde bozuk pigment dağılımı dişilere göre daha fazla görülüyor...
not "diye biliyorum"
Sanıyorum erkek plakat,yağmur hanım daha iyi bilir ama karın yüzgeç ucları dişilere göre erkeklerde beyaz ve daha enli oluyor birde erkeklerde bozuk pigment dağılımı dişilere göre daha fazla görülüyor...
not "diye biliyorum"
[/QUOTE]Umut bey bettanız %90 ihtimalle plakat erkek. Bu tip bettalar akvaryumcular tarafından dişi diye satılıyor ama satanlara da kızmamak gerek cinsiyet tayini yapamıyorlar onlarda.
not "diye biliyorum"
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
not "diye biliyorum"
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=umutgunay]Valla tebrik ederim Yağmur Hanım. Teşekkürler, gayet açıklayıcı. Yani işte dediğiniz gibi "renkliyse erkektir, yüzgeçleri kısaysa dişidir" gibi yorum görmek istemedim, cevabımı da net bir şekilde aldım.
[/QUOTE]
Teşekkür Edenler: [T]192314,burbeke[/T]
http://www.akvaryum.com/forum/anubias_rizom_budamasi_Ile_uretim_k696030.asp
Teşekkür Edenler: [T]199381,Didimli[/T]