Beta Balığım Ölecek Mi

Deniz AltınÇevrim Dışı

İl: Izmir
Deniz AltınÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2021 21:59
Beta balığımın bana gelişinin 4. Günü bugün bana hediye geldi hediye eden kişi çeşme suyu dolduracaksın akvaryuma dediğim için çeşme suyu koydum ama buün araştırınca içme suyunda yaşamaları gerektiğini öğrendim ve ayda bir değiştirilmeliymiş akvaryum suyu ben haftafa bir sanıyordum bugün 4. günü bende ki su çok pislenmişti balığı göremiyordum neredeyse 3 gün daha pis kalmasın suyu diye değiştirdim değiştirdiğimden beri üst köşelerde duruyor yüzmüyor ne yapmalıyım [EDIT]Deniz Altın,2021-01-11 22:03:12[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ternapiÇevrimiçi

Özel Üye
İl: Istanbul
ternapiÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2021 22:04
[QUOTE=Deniz Altın]Beta balığımın bana gelişinin 4. Günü bugün bana hediye geldi hediye eden kişi çeşme suyu dolduracaksın akvaryuma dediğim için çeşme suyu koydum ama buün araştırınca içme suyunda yaşamaları gerektiğini öğrendim ve ayda bir değiştirilmeliymiş akvaryum suyu ben haftafa bir sanıyordum bugün 4. günü bende ki su çok pislenmişti balığı göremiyordum neredeyse 3 gün daha pis kalmasın suyu diye değiştirdim değiştirdiğimden beri üst köşelerde duruyor yüzmüyor ne yapmalıyım [/QUOTE]

Belli ki mevzuya epey yabancısınız...

Linkini eklediğim konu işinize yarayabilir, buyrun: [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/beta_baligi_bakimi_k954539.asp[/URL]

Beğenenler: [T]205451,Onur kaya /44[/T]
Teşekkür Edenler: [T]205451,Onur kaya /44[/T]
+1: [T]214092,Nursun[/T][T]205451,Onur kaya /44[/T]

NursunÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Erzurum
NursunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2021 22:44
Merhaba,
Sanıyorum ki balık fanusta ,filtersiz-ısıtıcısız bir ortamda hayatta kalmaya çalışıyor .
Öncelikle varsa 5 litre üstü temiz bir kaba [K]oda sıcaklığında ağzı açık şekilde en az 2 gün dinlenmiş[/K] su doldurun (asla direkt olarak musluk suyu kullanmayın,klor ve ağır metaller balığı zehirleyecektir) ve balığı buraya alın eğer dinlenmiş suyunuz yoksa oda sıcaklığına gelmiş hazır damacana su kullanabilirsiniz .
Sonrasında Yasemin Hanımın paylaşmış olduğu konuya göz atıp betta için uygun ortamı (10 litre üstü ,filtreli ,ısıtıcılı vb) oluşturmaya çalışın , bu süre zarfında kaptaki suyu günlük olarak %25 oranında değiştirin (acil durumlar hariç suyu asla %100 değiştirmeyin ) .[EDIT]Nursun,2021-01-11 22:45:52[/EDIT]

Beğenenler: [T]213398,ternapi[/T]

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Istanbul
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2021 13:30
Genelde su haftada bir değiştirilir. Kloru uçmuş musluk suyu yada içme suyu kullanılır, %30 oranında değişim yapılır. Ayda bir değişim yazan yeri merak ettim, uzun bir süre çünkü.
Eğer su o kadar bulanık ise şu değiştirmeniz şart. Dinlenmiş musluk suyu yoksa %70-80 oranında içme suyu ile değişim yapın.
Ayrıca balık hediye bile gelse bakmaya devam etmek istiyorsanız uygun bir ortam kurmanız şart. Şu anda durduğu yerin bir fotoğrafını verir misiniz?