beta-gurami-lepistes
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2008 16:06
Arkadaşlar gurami beta ve lepistes bir arada yaşar mı? 3 türünde eşsiz güzellikleri var ve seçimi beni zorluyor lütfen yardım edin. murad 2008-12-07 13:19:42
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2008 17:06
Bence problem olmaz.
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2008 17:10
Akvaryumun boyutlarına bağlı olmakla birlikte, Yücel'in 65 cm lik akvaryumda bir ara beraber beslediği guramisinin betasına takla attırdığını biliyorum.
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2008 17:12
Yeterli hacim sağlandığında sorun olmaz.Fakat erkek beta bakmanız iyi olmayacaktır.Lepistesler kuyruğunu rahat bırakmaz.Dişi betaları sorunsuz bakabilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 07 Aralık 2008 11:36
Arkadaşlar peki erkek beta ve lepistes koysam sadece olur mu? Beta lepistesleri rahatsız eder mi? Akvaryum 60 lt lik.
murad 2008-12-07 13:22:32
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 22:54
[QUOTE=pispunky]Arkadaşlar gurami beta ve lepistes bir arada yaşar mı? 3 türünde eşsiz güzellikleri var ve seçimi beni zorluyor lütfen yardım edin. [/QUOTE]
Betayla lepistes bir arada olmuyor. Beta lepistesi öldürüyor. Geçen günlerde arkadaşım denedi...
dqueen 2009-01-05 18:56:47
Betayla lepistes bir arada olmuyor. Beta lepistesi öldürüyor. Geçen günlerde arkadaşım denedi...
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2008 22:57
Ayrıca lepistesler çok kısa sürede çok yavrulayan balıklardır. Betta, lepistes yavrularını yiyecektir.
Gönderim Zamanı: 22 Kasım 2010 23:02
Benim bettam vatoza bile rahat vermiyor. Akvaryumun içersinde bütün gün vatozu kovalayıp saldırıyor. Akvaryumun içerisine lepistes attığımı düşünmek bile istemiyorum. Bettamın ona zarar vermesi kaçınılmaz olur. Bettalar bazı türlerle birlikte yaşayabilir ama lepistes ile değil. Ben bettaların yalnız bakılması gerektiğini savunanlardanım
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2010 20:01
Çok uzun süredir beta ve gurami besliyorum. Bu iki türü bir akvaryumda bir arada tutulmaz sonuç genelde erkek bettanın ölümü ile sonuçlanır. Erkek bettaya zarar vermeyen tek gurami türü İnci gurami oldu.
Guramiler betalarında dahil olduğu labirentli sınıfı balıklardaır.
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 20:33
Kesinlikle ve kesinlikle önermiyorum gurami ve beta besleyen birisi olarak anlaşamıyorlar bence aynı akvaryuma koyma 2 side sahiplenme özelligi vardır akvaryumda bi köseyi sahiplenip gelenleri kovalıycaktır.