Bernd Degen'in kitabından
Arkadaşlar herkese merhaba, elimde BERND DEGEN’nin son kitabında resimlerle açıkladığı bir konu benim ilgimi çekti, iç parazit geçirmiş hasta olan discusun, tedavisinde bizim bildiğimiz şiringayla ağzına enjekte etmek yerine, ilacı direk midesine veriyor, bunu yaparken şırınga yerine KEDİ KATETRALİNİ kullanıyor. İlacı sadece balığın ağzına vermek, bazen iş görmediği fakat kendi geliştirdiği bu metod sayesinde aynı durumda bir çok balığını tedavi ettiğini söylüyor, bu malzeme o kadar yumuşak bir şeyki balığın iç organlarına kesinlikle zararı olmadığını belirtmiş. Fakat sadece bizim bildiğimiz flaginin yanında + ve - karma bir tür de ilaçtan bahsediyor.
Bahsi geçen diğer bir konu ise discusun finlerinde oluşan dış parazit le mücadelesini anlatıyor. Daha önce bir aynı durumda ki balıklara ilaç kullanmasına rağmen cevap alamadığını, bu yüzden ölü dokuyu jiletle keserek, finlerin tekrar eski haline geldiğini anlatıyor. Bu şekilde balığın dış parazitle mücadelesinde ilaçların bir yere kadar iyi olduğundan, bu metotların kullanılabilirliğinden bahsediyor.
Kitap gerçekten çok iyi özellikle son yıllarda okuduğum kitaplar içinde en iyisi diyebilirim. BERND DEGEN gerçekten discus konusunda yol katetmiş büyük bir otoriter işin hakkını veren biri. Yıllar önce aynı benzer durumda benim başıma gelmişti fakat bendeki durum yan yüzgezlerinde başlamıştı neredeyse solungaçlara kadar ilerlemişti çok iyi markanın ilaçlarını kullanmama rağmen discusu kaybetmiştim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Finlerle yani dış parazitle ilgili sorunda yapılan uygulama tamamen tecrübe gerektiren bir durum bence. Benzerini astronotta uygulayıp başarılı olmuş tanıdığım var fakat,yine de kolay görünmüyor.