Başlangıç hatalarımız ?
başlarken yaptığımız hatalar neler ?
Ben ışığı sürekli açık bıraktım
Sabaha lepisteslerim ölmüştü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar, Aktif karbonlarin suyla temas ettikleri anda baslayan bir miyadlari vardir. Bu genelde en kaliteli urunlerde 6 ila 4 haftadir. Aktif karbon, kullanima baslanmasindan en gec 6 hafta sonra degistirilmelidir. Aksi halde bagladigi tum agir metalleri ve diger zararlilari suya geri kusmaya baslar. Baris Bey zannedersem bu kusma sizin akvaryumunuzda da gerceklesmis ancak yaptiginiz duzenli bakimla etkilerini az yasamissiniz. Bence yeni bir paket aktif karbon alin filitrenizdekiyle degistirin ve farki gorun. Saygilar.
Yemleme yaparken kapatınca sonra tekrar açmayı unutmaktan bahsediyor orada .Siz yalnış anlamışsınız.Kaç yıldır yemleme yaparken filtre kapatmam özellikle dış filtre hiç kapatmadım,1 tane balığım açlıktan ölmedi.
Saygılar,
Yanlış anlaşılmışım 3.maddeye lafım yok benim itirazım 13 maddeye idi.
Aktif karbon kullanma iyi değil lafının tamamen akvaryum hurafesi olduğuna artık inanacağım.
Tolga Beyin çalişmasını daha önce okumustum.Yeni baslayacak arkadaşların dikkat etmesi gereken tüm konular ele alınmış.Tolga Bey'e ve Mustafa Bey' e Tesekkurler,
Benim en büyük hatam balıkları toplu alıp bir anda akvaryuma eklemem olmustu.Tabiki ölümlerde kaçınılmaz olmuştu.Saygılar,
Ben hobiye ilk başladığım yıllarda akvaryumu temizlemekten şunu anlardım:
* Balıkları ayrı bir kaba al;
* Tankın suyunu komple boşalt;
* Akvaryumu ve içindeki malzemeleri kazıya kazıya yıka.
* Sonra içinin malzemelerini yerleştir, çeşme suyuyla doldur ve BALIKLARI EKLE.
Aynen böyle yapardım ve balıkları ilk eklediğimde neden salaklaştıklarını ve şaşırdıklarını anlamaya çalışırdım. Sonra anladım ki balıklarım benim salaklığıma bakıyorlarmış öyle şaşırmış bir vaziyette.
Ben hobiye ilk başladığım yıllarda akvaryumu temizlemekten şunu anlardım:
* Balıkları ayrı bir kaba al;
* Tankın suyunu komple boşalt;
* Akvaryumu ve içindeki malzemeleri kazıya kazıya yıka.
* Sonra içinin malzemelerini yerleştir, çeşme suyuyla doldur ve BALIKLARI EKLE.
Aynen böyle yapardım ve balıkları ilk eklediğimde neden salaklaştıklarını ve şaşırdıklarını anlamaya çalışırdım. Sonra anladım ki balıklarım benim salaklığıma bakıyorlarmış öyle şaşırmış bir vaziyette.
[/QUOTE]
+1
Bende hergün akvaryuma balık alırdım 40 lt akvaryumda 30 tane japon olurdu. Artık yüzemiyorlardı. Ve bir gece ısıtıcıyı açık unutmuşum otomatik değildi ısıtıcı sabaha akvaryumda balıkların gözleri akmış halde görürdüm.