Baş belası no2 no3


yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2010 02:54
Bu serüven 1 ay önce balıkların titremesi ve kuma sürtünmesiyle başladı , önce dış parazit dediler hertürlü tedaviyi uyguladım geçmedi , ardından uykusuz geceler boyunca yaptığım araştırmalarda dış parazit değil , nitrit in yüksek olduğundan balıkların böyle hareketler yaptığını anladım , hemen gidip tetra nın su değerleri ölçüm testini aldım , sonuç anladığım gibiydi nitrit ve nitrat ikiside çok yüksek çıktı , az yemleme , su değişimleri , kaya tuzu , tavsiye edilen çeşitli bitkiler , hiçbirisi bu nitrit ve nitarın düşmesinde faydalı olmadı , balıklarım hala titriyorlar , kuma hala sürtünüyorlar . Yine bazır araştırmalar sonucu bakteri kültürü eklenerek sorunun çözüleceğini okudum ama emin olamadığım için yapmadım . Daha önce başına gelmiş biri varsa yada başına gelmediği halde bilgi sahibi olan biri varsa lütfen beni bu dertten kurtarsın. Cevap yazan herkese çok teşekkür ediyorum.
 
300 litre mbuna

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CaN_BaKıRÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 1749
CaN_BaKıRÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2010 03:20
Akvaryumda oturmamış bir biyolojik denge olduğunu görüyorum..
Bitkilerin bu değerleri düşürmesi için belli bir süre geçmesi gerekir. Tavsiye edilen o bitkiler eklendikten sonra hemen bu değerler düşmez.. Önce bitki ortama alışacak gelişmeye başlayacak ki ondan sonra bu değerler aşağı iner..
Fakat o değerlerin inmesi içinde 3-5 dal bitki yeterli gelmez.. Akvaryum da daha fazla bitki olması lazım. Hatta akvaryumun bariz bitki akvaryumu olması lazım ki o değerler bitki ile düşsün…
 
Yani kısacası bitki işi yaş iş.. Bu sebeple biyolojik döngünün oturmasını beklemek daha kısa ve kolay bir yöntemdir… Fakat biyolojik döngü de o kadar çabuk oturmaz… Nitrifikasyon bakterilerinin koloni halinde yerleşecek yer bulmaları gerekir…. Mutlaka onlar akvaryumda vardır ama uygun bir yerleşim alanı bulamadıkları için görevlerini yerine getiremiyorlardır..  Onların yerleşecekleri ilk yer kumdur.. .Daha sonrasında da filtre materyalleri gelir.. Kum çok ince kum ise ince kumda bu bakteriler koloni oluşturamazlar…
 
Bu sebeple filtre malzemelerinde bulunan bakteriler daha büyük önem taşırlar. Filtre içerisinde sadece elyaf ve sünger gibi materyaller var ise bu filtre sadece mekanik filtrasyon yapmaktadır ve bakteriler için uygun bir yer değildir.. Dış filtre içerisinde onların yerleşebileceği materyaller olması gerekir.. Substrad, zeolit, lav taşı vb…
 
Eğer yok ise ekleyiniz… Var ise dış filtreniz ağırlıklı olarak mekanik filtre yapıyor demektir.. Dış filtrenizi temizleyip tekrar kurunuz. İlk öncelikle elyaf ve sünger gibi materyalleri diziniz. En son olarak ta bakteri kolonilerinin yerleşebileceği materyalleri ekleyiniz.. Bu sayede katı pislikler bu bakterilerin görevlerini yapmasına engel olmayacaklardır.. Ayrıca; dış filtreyi katı pislikler ile zorlamamak adına ek olarak birde iç filtre kullanabilirseniz. İç filtre mekanik filtrasyonu, dış filtre ise biyolojik filtrasyonu yapacaktır….



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2010 04:00
Can Bey tecrübeleriniz benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim , yazınızı dikkatle okudum çok mantıklı geldi , söylediklerinizden yola çıkarak yarın işe koyuluyorum .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir