balon balığımın yanakları yara gibi..

mrtcnÇevrim Dışı

İl: Ankara
mrtcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 01:28
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: sabah balon balığımın yanağında yanık gibi bir yara fark ettim, açık yara gibi duruyordu. birkac gün sonra suyun 1/3 ünü değiştirdim, yaklaşık 1 haftadır o kırmızılık geçmedi. hatta boynunda ve diğer yanında da içten bir kızarıklık var. çok sağlıklı duruyor, yem yiyor ve diğer balonlarda öyle bir sorun yok. lepisteslerim hamile ve akvaryumda 3 haftalık lepistes yavrularım da var. balonun yarası onları etkiler mi diye korkuyorum..

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes, velifera, 1 çöpçü, 1 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece civarı

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : aldığımda petshop kendi akvarymundaki sudan vermişti, filtre kirlenince yaklaşık 1 ay sonra suyun 1/3ünü boşaltıp yeni su koydum. zaten daha akvaryumu alalı 1,5 ay oldu. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

İl: Yurtdisi
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 04:26
Akvaryum kapasitesi kac litre, filtreniz varmi varsa ne tür filtre kullaniyorsunuz?

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
İl: Istanbul
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 08:55
Mümkünse o balığı ayırın, başka bir akvaryuma koyun ve hava taşı ile suyunu havalandırırken mikofish ilacı alın kullanın suyu hafif yeşilimtırak yapacak kadar ilacı tamlatın birakç damla, kanlı dış yaralar, bakteriyel kanamaları tedavi eden bir ilaçtır. Sümüksü beyaz tabakalar varsa ozamanda ezcaneden terramycin deri yada göz melhemi alıp 2-3 TL fiyatı balığın yara yerlerine sabah akşam azcık sürebilirsiniz. iyi geliyor. mesutok2014-11-06 08:58:19