balon balığımın yanakları yara gibi..
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 01:28
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: sabah balon balığımın yanağında yanık gibi bir yara fark ettim, açık yara gibi duruyordu. birkac gün sonra suyun 1/3 ünü değiştirdim, yaklaşık 1 haftadır o kırmızılık geçmedi. hatta boynunda ve diğer yanında da içten bir kızarıklık var. çok sağlıklı duruyor, yem yiyor ve diğer balonlarda öyle bir sorun yok. lepisteslerim hamile ve akvaryumda 3 haftalık lepistes yavrularım da var. balonun yarası onları etkiler mi diye korkuyorum..
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes, velifera, 1 çöpçü, 1 vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece civarı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : aldığımda petshop kendi akvarymundaki sudan vermişti, filtre kirlenince yaklaşık 1 ay sonra suyun 1/3ünü boşaltıp yeni su koydum. zaten daha akvaryumu alalı 1,5 ay oldu.
Canlıdaki Belirtiler: sabah balon balığımın yanağında yanık gibi bir yara fark ettim, açık yara gibi duruyordu. birkac gün sonra suyun 1/3 ünü değiştirdim, yaklaşık 1 haftadır o kırmızılık geçmedi. hatta boynunda ve diğer yanında da içten bir kızarıklık var. çok sağlıklı duruyor, yem yiyor ve diğer balonlarda öyle bir sorun yok. lepisteslerim hamile ve akvaryumda 3 haftalık lepistes yavrularım da var. balonun yarası onları etkiler mi diye korkuyorum..
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: lepistes, velifera, 1 çöpçü, 1 vatoz
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece civarı
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : aldığımda petshop kendi akvarymundaki sudan vermişti, filtre kirlenince yaklaşık 1 ay sonra suyun 1/3ünü boşaltıp yeni su koydum. zaten daha akvaryumu alalı 1,5 ay oldu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2014 08:55
Mümkünse o balığı ayırın, başka bir akvaryuma koyun ve hava taşı ile suyunu havalandırırken mikofish ilacı alın kullanın suyu hafif yeşilimtırak yapacak kadar ilacı tamlatın birakç damla, kanlı dış yaralar, bakteriyel kanamaları tedavi eden bir ilaçtır. Sümüksü beyaz tabakalar varsa ozamanda ezcaneden terramycin deri yada göz melhemi alıp 2-3 TL fiyatı balığın yara yerlerine sabah akşam azcık sürebilirsiniz. iyi geliyor. mesutok 2014-11-06 08:58:19
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir