Balıkların aç bırakılması...
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2007 17:06
Balıkların vücutlarındaki atık maddeleri bıraktırmak amacıyla yapılan haftada bir yem atılmama olayına nasıl bakıyorsunuz?Sizce işe yarıyor mu?
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2007 17:20
Ben nadiren balıklarımı bir gün yemlemeden bırakıyorum. Maksadıma gelince sindirim sistemlerini rahatlatmak maksadı ile yapıyorum genelde. Gerçi arada salatalık gibi kabızlığı önceleyecek ve sindirim sistemlerini düzenleyecek yemlerde veriyorum.
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2007 18:33
Bol beslenen balıklar için belki ama normal 3 öğün beslenen balıklar için gereği yok. Tür ve yaşında önemi var geniş kapsamlı sormuşsunuz. Bu sorunun bir çok farklı cevabı var.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2007 01:33
Atık maddeleri her türlü atabilirler, sadece aç bırakılınca atacağı mantığı ters geliyor bana. Hayvanları aç bırakmaktan başka birşey değil bence. Onun yerine haftada bir daha hafif yemleme yapılabilir, miktar ve içerik olarak.
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2007 19:23
[QUOTE=numanoglu1986] Atık maddeleri her türlü atabilirler, sadece aç bırakılınca atacağı mantığı ters geliyor bana. Hayvanları aç bırakmaktan başka birşey değil bence. Onun yerine haftada bir daha hafif yemleme yapılabilir, miktar ve içerik olarak.[/QUOTE]
Aç bırakmak yerine belli bir süre sadece haşlanmış sebze verilebilir belki.İnsanlarda uygulanan detox uygulaması benzeri bir yöntem sürekli protein ağırlıklı beslenen balıklarda olumlu sonuç verebilir.
Aç bırakmak yerine belli bir süre sadece haşlanmış sebze verilebilir belki.İnsanlarda uygulanan detox uygulaması benzeri bir yöntem sürekli protein ağırlıklı beslenen balıklarda olumlu sonuç verebilir.
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2007 21:33
[QUOTE=akiF]Ben nadiren balıklarımı bir gün yemlemeden bırakıyorum. Maksadıma gelince sindirim sistemlerini rahatlatmak maksadı ile yapıyorum genelde. Gerçi arada salatalık gibi kabızlığı önceleyecek ve sindirim sistemlerini düzenleyecek yemlerde veriyorum.[/QUOTE]
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 02:34
Buna aç bırakılmak desek yanlış olur, balıklarımıza 1 günlük diyet yaptırıyoz bir bakıma . Bu diyet balıktaki sindirim sistemindeki bağırsakların daha çabuk çalışmasını sağlıyor.
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 02:59
Bu arada sanılanın aksine bitkisel besinler hayvansallardan daha zor sindirilir. Yani bağırsağı dinlendirmek değil çalıştırmak için bitkisel yem verilir. Hatta bu yüzden otçul hayvanların mide ve bağırsak sistemi daha uzun ve komplekstir.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2007 05:19
Refet Bey'e sonuna kadar katılıyorum yalnız kendisinin dedikleri balıkların devamlı hayvansal gıda ile beslendiğinde sindirimlerinin kolaylaşacağı, rahtlayacağı gibi anlaşılmamalıdır. (Ne olur ne olmaz ekleyeyim dedim.)