balıklarıma ne olmuş?
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 21:27
Arkadaşlar merhaba,
2 ay önce bitkili tank kurmuştum 3 gün önce de balıklarımı nihayetinde aldım fakat bugün ışıklar yanınca balıklarımın üstünde benek benek bir şeyler olduğunu gördüm bunlar sizce hastalık mı? hastalıksa eğer nasıl düzeltebilirim?
tankım:
en belirgin olan balığım:
yardımcı olursanız çok sevinirim....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 21:51
Beyaz benek olmuşlar. Forumda detaylı tedavi yöntemleri var. Mesela:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 22:24
[QUOTE=çelebi]Beyaz benek olmuşlar. Forumda detaylı tedavi yöntemleri var. Mesela:
[/QUOTE]
teşekkür ederim burada birçpk yazı okudum ama bir türlü nasıl yapacağıma karar veremedim bitkilerimden dolayı sizce nasıl yapmalıyım?
tankımda:
canlı olarak 10 ad. kiraz karides, 2 elma salyangoz, 3 ramirezi 1 tetra neon 2 ad. cüce vatoz.
bitki olarak flame moss, a.reinecki mini, bonsai, tabanda monte carlo ve zeytin
nasıl bi tedavi yöntemi uygulayım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2014 23:37
Bazı balık ilaçları omurgasızlara zarar verebiliyor. Bitkiler nispeten daha dayanıklıdır. Hasta balıkları başka akvaryuma veya kaba alma şansınız varsa bu tedavileri orada uygulayın.
Daha önceden kullandığım bir beyaz benek ilacı yok. Başlangıç olarak tuz ekleyerek ve sıcaklığı arttırarak tedavi etmeye çalışabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2014 10:51
Biyoteknik ichthyo kullanabilirsiniz. Balıkları başka bir akvaryuma almak daha iyi olur. Isıyı 28-29 dereceye getirin. Işıksız ortamda beyaz benek üreme hızı yavaşlıyor.
Siz akvaryumunuzdan salyangoz ve karidesleri almayın, sadece balıkları başka bir akvaryuma alın ve ilaç uygulamasını bu şekilde yapın. 10-15 gün sonra bitkili akvaryumunuzda balık olmadığı için beyaz benek kalmaz (sadece balıklar üzerinden beslenebiliyorlar diye biliyorum, tamamen yok olmasalar da azalırlar), karantina altındaki balıklar da iyileşirse tekrar normal düzene geçersiniz.
Hastalığın tekrar etmemesi için de önlem almanız gerekir. Balığın metabolizmasını güçlendirmek ve haftalık su değişimlerinde oluşabilecek ısı değişimine dikkat etmek gerekir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Mayıs 2015 13:48
Benim maison reeflerimde de bu hastalıktan olmuştu. Tankım bitkisiz olduğundan ısıyı yükselterek ve kaya tuzu uygulamasıyla durumu çözmüştüm. Sizinki bitkili olduğundan kaya tuzu atmanız doğru olmaz balıkları ayırıp kaya tuzu ile tedavi etmeye çalışın geçmezse ilaç kullanın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir