Balıkları yaşatamıyorum. Ne yapmalıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
güneş almaması gerek zaten ısıtıcıda her zaman gerekli bu akvaryumcuları anlamıyorum suyun 20 25 arası olması önemli değil ki hep 26 da kalması önemli bu yüzden ısıtıcı gerekli bence ısı değişiminden öldüler veya akvaryumunuzda bazı temizlik malzemesi artığı olabilir
-Yazım ve noktalamaya dikkat ediniz.
-Sürekli küçük harf kullanmayınız.
Akvaryumunuzu ikiye bölüp kullandığınızı yazmışsınız. Bu kadar dar alan saydığınız balıklar için yeterli değil. Özellikle yunuslar geniş alan isterler. Kaplumbağanız için başka bir akvaryum ayarlamanız sizin için daha iyi olacaktır.
Isıtıcı konusuna gelince, akvaryumcunuza katılmıyorum, özellikle kış aylarında ısıtıcı çok gerekli. Su ısısını 26 derecede sabit tutmalısınız.
Güneş görüp görmemeleri sorun değil, hatta direk güneş ışığı almaması gerekli yosunlanma olmaması için. Çiklit türleri çok ışıktan hoşlanmaz aslında ama yine de pembe grolux kullanabilirsiniz ışıklandırma için.
Kaç adet balık besleyebilirim derseniz şu linkten hesaplama yapabilirsiniz:
http://www.akvaryum.com/litrehesapla.asp
Saygılar.
Slm aramıza hoş geldin.Öncelikle malawi gölü balıkları sıcak ortamda yaşarlar (26-28) ideal sıcaklıktır.Eğer balıklarınız yavru ise ve akvaryuma da ısıtıcı koymadıysanız balıklar soğuk suya dayanamadıklarında ölmüş olabilirler.Aslında balıklarınızın ölmesi sizin değil size akıl veren akvaryumcunuzun suçu bence.Diğer bir sebep ise eğer yavrulara yemleri kırmadan atıyosanız bundan dolayıda olabilir.
Birde akvaryumu ikiye bölmüşsünüz yunuslar ve s.prensesler bu akvayumda çok rahatsız olmuş olabilirler ve sitres yapmış da olabilir yani tek nedene bağlamak yanlış olur.
sağlıklı balıklar...
balıklarımın resmini buraya ekledim http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=49800& PN=1&TPN=1
sağlıklı gözüküyorlarsa yanlarına bir kaç cichled daha alayım sürekli saklanmalarına rağmen alıştım herhalde ayrılmak zor geldi
Arkadaşlar konuyla alakası yok ama özen beyin gönderdiği litre hesaplama ne derece doğru acaba?6 adet 2,5 cm dedim 700 lt dedi.Şaşırdım tabiGaliba buçuklu değerlerde net sonuç veremiyor.
İyi geceler Saygılar
Arkadaşlar konuyla alakası yok ama özen beyin gönderdiği litre hesaplama ne derece doğru acaba?6 adet 2,5 cm dedim 700 lt dedi.Şaşırdım tabiGaliba buçuklu değerlerde net sonuç veremiyor.
İyi geceler Saygılar
[/QUOTE]
Hesaplama yaparken 2,5 değilde 2.5 yazarak deneyin. 7.5 litre gösteriyor. Yani virgül değil nokta kullanın.
Saygılarımla...