Balıklar suya alışmadı...
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 13:40
Merhabalar,
1 palyaço balığı 1 blue tang 1 karides 1 anemon 65 LT. akvaryum.
Akvaryumda gereken herşeyi yaptım 2 hafta suyu dinlendirdim.
3 gün önce balıkları koydum lakin balıklar hareketsiz duruyor. Palyaço balığı bi köşede dipte öyle duruyor diğeri ise bi yukarı bi aşağı gidip geliyor sanırım halen suya alışmadılar bu konuda neler yapabilirim önerilerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 15:11
Selamlar 1.si o hacem o canlilar cok fazla karides,anemon,blue tang,palyaco.2 hafta cok kisa bir sure dongu tamamlanmadan eklemissiniz baliklari.Testleriniz varmi su degerleri nelerdir acaba?
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 15:24
Balıklar ortalama 4 ila 5 cm civarındalar küçük yani su testlerini yapmadım fakat tuz oranı test'im normal derecede şu anda halen kendine gelemedi canlılar.
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 15:39
Ph,nitrat,kh,tuzlulugu neyle olctunuz?Bu degerler olmadan bisey soylemek cok zor.
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 16:29
Kh önemli değil mercan olmadığı için ama Ph, Amonyak, Nitrit ve Nitrat' a bakmak gerekebilir. Ya da en temizi hiç test vb. yapmak istemiyorsanız akvaryumu kurup bakteri kültürünü markalı şişeden veya başka bir akvaryumdan kaya aşılayarak vb. yaptıktan sonra min. 15 gün bekleyip ama önce balık değil, salyangoz vb. ekleyip bir tane ucuz tatlı su Molly si atarsınız içine (tuzlu suda yaşayabilirler). Eğer problem yoksa tuzlu su canlılarını her hafta bir tane ekleyerek devam edersiniz...
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2012 16:34
"
1 palyaço balığı 1 blue tang 1 karides 1 anemon"
bunları tek seferde alırken sizi akvaryumcu mu yönlendir di?
Ne gibi bilgiler verdi özellikle anemon hakkında?
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2012 05:58
Deniz akvaryumu gerçekten bir çaba ve teknik yaklaşım isteyen ve adımların atlanması çok kötü ve pahalı olan süreçler bütünüdür... Balık koymadan önce kayaların bakteri kültürünün oluşması ve ilk canlı eklemesinin temizleyici gruba giren canlılardan olması gerekmektedir...Tatlı su tuzlu su fark etmez yeni kurulan bir akvaryuma canlılar parti parti eklenmelidir çünkü bakteri popülasyonu yetersiz kalabilir ve döngü sağlanamayacağından facialar kaçınılmaz olur...
Balık kuru yeme alışkın mı değil mi?
Canlı eklenmeden gerekli testler yapılmalı...Canlıların bölgeci olanları ve uyum içinde olup olmayacağı ve Ps gereksinimi olup olmaması da iyi araştırılmalı...
Balık kuru yeme alışkın mı değil mi?
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2012 12:03
Sudaki bakteri oluşumu tamamlamadan canlı eklenmesi canlının hayatı bakımından tehlikelidir. Bir anda bu kadar canlı eklenmesi Tam oturmamış bir akvaryumda nitrit nitrat amonyak gibi sorunlar yaratır. Sonuçta bakteriler tam bir koloni halinde yerleşmemiştir. Deniz akvaryumlarında genelde kahverengi yosunlar oluşmaya başladığında canlı eklemeleri temizlik ekibi öncelikli olarak yapılmalıdır.