Balık Seçimi
Arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum hatta akvaryum konusunda da yeniyim öncelikle herkese saygılar
benim 60 cm boyunda 30 cm genişlikte ve 40 cm yükseklikte akvaryumum var kaç litrelik olduğunu bilmiyorum tahmini 40 lt olabilir ve cichlid beslemek istiyorum ne dersiniz ?
-Sürekli küçük harf kullanmayınız.
-İmlaya dikkat ediniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Cichlid beslemek istiyorsanız 3 tane auratus alabilirsiniz.1 erkek 2 dişi.
yanıtlarınız için teşekkür ederim
ben molly,lepistes,platy ve altınbaşı aynı yerde besleyebilirmiyim
birde akvaryumdaki çöpçü balıkları altınbaşların kuyruklarını yedi ve 3 tanesini öldürdü akvaryumda çöpçü balıkları şartmı ???
ilginize çok teşekkürler
Saygılarımla...
yanıtlarınız için teşekkür ederim
ben molly,lepistes,platy ve altınbaşı aynı yerde besleyebilirmiyim
birde akvaryumdaki çöpçü balıkları altınbaşların kuyruklarını yedi ve 3 tanesini öldürdü akvaryumda çöpçü balıkları şartmı ???
ilginize çok teşekkürler
[/QUOTE]
Çöpçü şart değildir fakat Halis Bey'in dediği gibi altınbaşı çıkarmanızı öneririm. Sadece canlı doğuran olarak koyarsanız balıkların sağlıkları v.b. gibi diğer yönlerden daha güzel olur diye düşünüyorum.
Saygılar
Arkadaşlar herkes çok ilgili Teşekkür ederim
Ben 4 Çöpçü 2 vatos 6 altınbaş aldım Çöpçüler altınbaşların 5 tanesini öldürdü çöpçüleri aldım bir altınbaşım gayet sağlıklı fakat bu akşam eve geldiğimde iki vatos ölmüş. Su dengesimi bozuk su dengesini nasıl sağlarım?
Saygılar
Henüz bir hafta oldu akvaryumu alalı aslında su değişimi hakkında da fazla bir bilgim yok
altınbaş için Gold Fish Food diye bir yem kullanıyorum
Su düzenleyici olarak Sera aqutan ve Deep Fix diye ilaç kullanıyorum
suda henüz bitki yok
Havalandırma taşı ve filtre olarak RS-5002 25W Kullanıyorum
Suyu nezaman nasıl değiştirmem gerekir birde suyun tamamını mı değiştireceğim Bandırmada oturuyorum çeşme suyu içilmiyor ama akvaryum için kullanılır demişlerdi Olurmu ??
Teşekkürler
Asla suyun tamamını değiştirmeyin. Balık sayınızın çokluğuna göre haftada bir yaklaşık %15 civarı dip temizliği ile su değişimi yapın. Akvaryuma ekliyeceğiniz suyu 2 gün ağzı açık bir kapta dinlendirdikten sonra akvaryumunuza ekleyin. Sağlıklı balıklar...
Saygılar...