Balık eti versem ???
Arkadaşlar ben dün tuttuğum sazan balığını az önce temizledim ve temizlerken aklıma şu soru geldi bu sazandan temizlediğim etinden kendi balıklarımada atsam mı ki dedim acaba yerlermi dedim sizce biraz sazan eti versem yerlermi yada bişi olurmu...
balıklarım melek , kırmızı karınnlı pirana , silver shark , japon , lepistes , pengasus salyangoz apple snail yani , vatoz ve çöpcüler var bana fikir verirmisiniz nasıl ve ne kadar atmam gerekir nasıl vermeliyim arkadaşlar sizce ?? cevaplarınızı Bekliyorum.Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Onur Bey,
Kırmızı karınlı pirananız sanırım sazan etini yer.Ancak diğerlerinin yiyeceklerini zannetmiyorum.Pirananıza da eti haşlayıp vermenizi öneririm.
Saygılarımla.
Kerem AÇIKGÖZ
Ufak parçalara bölerek haşlayıp verebilirsiniz.Bencede sadece pirananız yiyecek.Zaten zannedersem geriye kalan balıkların hepsi otçul.Kolay gelsin...
SAYGILAR.......
Yağda kızartırsanız sadece siz yiyin balığa vermeyin yok illa vereceğim derseniz yanında şarap ile verin Asıl sorunuza gelince illa vermek istiyorsanız ince kıyılmış şekilde verin pacu yer ama diğerleri bence yiyemez piyasadaki bu kadar kaliteli yemlere karşılık bece vermeseniz daha iyi olur.Saygılar
Saygılarımla.
[QUOTE=jacksreverdi]Ben yerimde balıklarıma vermezmiyim ayii kıyamam ben onlara yesinler yesinler birazda gercek et yesinler ayii benim piranham dayanamam ben ona ayii bide dev meleğimde yer belki bakalım kaynıyo şimdi arkadaşlar bu arada bende bi tanede cok büyük bir melek balığı var onun kız mı erkek mi oldunu nereden anlarım ki[/QUOTE]
Onur Bey, öncelikle balık eti konusunda arkadaşların söylediklerine uymanızı öneririm. Ancak şu yukarıdaki mesajınızdaki üslubunuz gerçekten çok kötü. Bu nasıl bir anlatım tarzıdır ? Bu ne berbat bir Türkçe kullanımıdır? Mesajın içinde ikide bir tekrarladığınız " ayii " ne anlama geliyor ? Bir balığın cinsiyeti için " kız mı" demek ne kadar doğru? Kusura bakmayın ama bir Türkçe öğretmeni olarak mesajınızdan rahatsız oldum. Bunu da söylemeden edemedim. Saygılar.