Aynı batım yavrularda boy farklarının ned
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yiğit Bey'in dediklerinden yola çıkarak olayı şöyle bağlayabiliriz sanırım;
Ayrıca erken gelişen bireyin yemden aslan payını alması düşüncesine katılıyorum.
Son olarak spontane deney su şartlarının önemine de işaret ediyor. Bu da doğal ortam takliti çabamızı son noktaya kadar zorlamamız gerektiğini bize hatırlattı. Kolay gelsin.
5 kardeşin 5 i aynı boy olmayabilir. Tamamen genler ile alakalıdır diye düşünüyorum.
Dış faktörler yemleme vs. de geçerlidir ama örneğin damızlık balığın annesi güzel babası orta halli balıksa.Farzımisal 100 tane yavrunun 60 tanesi annesi güzele, 40 tanesi orta halli babaya çeker gibi düşünüyorum (oranlar misaldir)
Jumbo Muhabbet kuşu ile normal muhabbet yavruları gibi de olabilir. Yıllarca büyük olanlar çiftleştirilerek bakımlı iri bir kuş olmuş, diğerleri ise renge göre veya tipe göre tepeli bir çiftleştirme ile vücut oranı büyümesi değil farklı güzellikler elde edilmiştir halbuki doğada ne o kadar iri muhabbet tür olarak var ne tepeli hatta nede mavi. (Geneli yeşildir kamuflede albino ve lutinolar olsa bile doğada kamujlaj sorunu yüzünden daha kolay av olurlar. Bu yüzden binlerce yeşil muhabbet sürüsü içinde sarı avcının ilk gözüne batan veya yapraklar arasında sırıtanıdır.
Akvaryum ortamında sürekli üretilme balıkların irilik vs etkiler. Doğada çok geniş fark olmaz kardeşler arasında istisna küçük ve büyük olur standartdışı olmak kötü yönde ise üreyememe (eşine kendini beğendirememe) veya av olmayı kolaylaştırır o yüzden en düzgün olanlar güçlü olanlar eş bulur veya av olmaktan kurtulur. Yavrularda bozukluk veya standartdışılar zaman içinde yok olduğundan kötü unsurların diğer torunlara geçme olasılığı akvaryum ortamından çok daha düşüktür.