Aylık Su Değişimi ne kadar olmalı?
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 20:55
Merhaba arkadaşlar. Benim sorum aylık akvaryum suyunun 1/3 ünü değiştirmek yanlış mıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 21:06
Su değişimini aylık değil haftalık yapmalısınız. Beslediğiniz tür, akvaryum hacmi ve balık sayısına bağlı olarak bir oran belirleyip su değişimi yapmalısınız.
10 Sarı prensesin olduğu 150 lt lik bir akvaryumla 5 astronotun olduğu 200 lt lik bir akvaryumda aynı oran yeterli olmayabilir.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 21:11
Bu soruyu sormamın asıl nedeni bu gün sınavda sorulan bir soruydu.
soru: Bir akvaryumda aylık su değişimi ne kadar olmalıdır? şeklindeydi.
Yanlış bilmiyorsam genelde haftada 1/3 oranında bilinir. Ama dediğiniz gibi türe, hacime, balık sayısına göre değişir. Benim verdiğim cevap 1/3 tü. Sınıfın hepsi aynı cevabı vermiş. Hoca da hepinizin cevabı yanlış, 1/4 ve 2/3 olacaktı dedi. Öğlenden beri kafama takılıp sinirimi bozan konuyu birde sizlere sormak istedim.
Teşekkürler..
soru: Bir akvaryumda aylık su değişimi ne kadar olmalıdır? şeklindeydi.
Yanlış bilmiyorsam genelde haftada 1/3 oranında bilinir. Ama dediğiniz gibi türe, hacime, balık sayısına göre değişir. Benim verdiğim cevap 1/3 tü. Sınıfın hepsi aynı cevabı vermiş. Hoca da hepinizin cevabı yanlış, 1/4 ve 2/3 olacaktı dedi. Öğlenden beri kafama takılıp sinirimi bozan konuyu birde sizlere sormak istedim.
Teşekkürler..
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 21:19
Hocanıza benden selam söyleyin. Ve
- Beslediğimiz tür, akvaryum hacmi ve balık sayısına bağlı olarak bir oran belirleyip su değişimi yapmamız gerekmez mi?
- 10 Sarı prensesin olduğu 150 lt lik bir akvaryumla 5 astronotun olduğu 200 lt lik bir akvaryumda aynı oran yeterli olur mu?
sorularını yöneltin. Bakalım ne diyecek?
Ayrıca hangi okul bu Su ürünleri falan mı?
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 21:29
Evet su ürünleri. Akvaryum dersinin sınavını olduk bu gün. Haftaya soruyu iptal edecek bir yazı yazmayı düşünüyorum bakalım ne olacak.