Ayışığı
Valla istanbullu arkada?laryn dikkatine...
tahtakalede 2,5 ytl ye mavi led y?yk satyyorlar tutturma yeri filan var.Akvaryuma deneme amaçly aldym.Hayatymda gördü?ümö en güzel ay y?y?y efektini veriyor.Muhte?em bir lo? y?yk yayan bu y?y?a Tahtakale ye inerseniz mutlaka bakyn.
Sa?lykly balyklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
?imdiden te?ekkürler...
Marka veremem çünkü çin i?i japon i?i bunlar marka filan yok.Eminönünde alt geçitlerde düz yani sadece ba?maly y?yklary.Tahtakalede ise hemen her handa tutturmaly mavi y?yklary satyyorlar.Bi deneyin hafta sonu ?ansynyzy.Gerçekten çok güzel ?eyler.Saat pilleriyle çaly?yyorlar.
Bu ampülün ismini verebilcek arkada? varmy acaba?
Elbette yapylabilir ama ben pek anlamam elektrikten 2,5 ytl.Pilde 15 gün kadar gidiyor sanyrym.
http://img124.imageshack.us/img124/8089/cihaz6ki.jpg
Arkada?lar basit bir devre yaptym umarym yardymcy olabilmi?imdir.
Düzene?in yaydy?y y?yk nasyl resmini de ekleyebilirmisiniz?
Benim resmini koydu?um y?yklar moonlight diye geçiyor ama hiçbir yerde buz mavisi gibi bir renk bulamadym
Yabancy bir siteden aldy?ym birkaç bilgiyi aktarayym.
Di?er y?yklandyrmalarda oldu?u gibi, her y?yk kayna?y ayny de?ildir. Her pembe y?y?yn grolux olmady?y gibi, her mavi y?yk da ay y?y?y de?ildir. Sitedeki arkada?, ayy?y?ynyn spektrumunun (tam olarak neyi ifade etti?ini bilmiyorum açykçasy ) 470-480 nm oldu?unu, ve bu nedenle 475 nm'lik mavi led ampul aldy?yny belirtiyor. Çizdi?i devrede ayryca ledlerin yanynda 3.3V 20mA gibi bilgiler var. Elektronikten hiç anlamam, ama bilen arkada?lar için bir?eyler ifade edebilir bunlar. Devre ?emasyny da ekliyorum.
Ysmail Akay Bey, yardymlarynyzy bekliyoruz. Ylk fyrsatta ben de ayy?y?y yapyp kullanmak istiyorum .
Saygylarymla,