aydınlatma yapmam için tavsiye
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2012 20:01
Öncelikle herkese selamlar;
Yeni kuracağım akvaryuma aydınlatma olarak led kullanmayı düşünüyorum fakat ledlerden pek anlamam tek isteğim aydınlatma güzel olması ve bu deniz akvaryumu için olacak. Ayrıyetten şerit led kullanmayıp kart yaptıracağım şöyle ki kullanacağım ledlerin türü var mı? Eğer varsa nedir hangisi bol aydınlatma sağlar kaç W lık ledler almam gerek ve yaptığım panelde 24x24 cm uzunluğunda. Sizce içerisine kaç tane beyaz led kaç tane mavi koysam yeterli olur? Son olarakta normal led ile power ledin arasındaki fark nedir ? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim bir an önce yardımlarınızı bekliyorum. İyi hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2012 19:46
[QUOTE=asmcn]Öncelikle herkese selamlar;
Yeni kuracağım akvaryuma aydınlatma olarak led kullanmayı düşünüyorum fakat ledlerden pek anlamam tek isteğim aydınlatma güzel olması ve bu deniz akvaryumu için olacak. Ayrıyetten şerit led kullanmayıp kart yaptıracağım şöyle ki kullanacağım ledlerin türü var mı? Eğer varsa nedir hangisi bol aydınlatma sağlar kaç W lık ledler almam gerek ve yaptığım panelde 24x24 cm uzunluğunda. Sizce içerisine kaç tane beyaz led kaç tane mavi koysam yeterli olur? Son olarakta normal led ile power ledin arasındaki fark nedir ? Şimdiden herkese çok teşekkür ederim bir an önce yardımlarınızı bekliyorum. İyi hobiler dilerim.
[/QUOTE]
power ledin tanımı burda okudugunuzda anlıyacaksınız zaten.
power led alırsanız çok büyük almayın malum çok ışık vermekte balıklarınız için zararlı ola bilir.
sanıldığı gibi çok aşırı ucuz ve kullanışlı bir malzemede değildir. Tabela yapımında kullanmışlığım var buhardan etkilenme şansı var muhafazanız çok iyi olması lazım. sanırım yeterli olmuştur başka aklınıza takılan bir soru varsa yardımcı olmaya çalışalım.
Benim kendi fikrim silikonlu şerit let metresini biraz fazla tutarsanız daha güzel bir ışık dağılımı yakalaya bilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir