Astronot İçin Tavsiye
Şuan küçük bir akvaryumdaki astronotum için yeni bir akvaryum yaptıracağım. Toplamda 2 yada 3 tane bakmak istiyorum. Akvaryum uzunluğu en fazla 100-110 cm olacak. En ve yüksekliği ne olmalı. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
300 litre ve üstü, tek bir oscar için yada eş tutmuş bir çift oscar için kafidir.
Saygılarımla.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Elimde bulunan 12 cm civarındaki astronotu geri verip 4-5 tane yavru alıp eşleşen bir çift alıp diğerlerini geri vereyim o zaman. Tabi akvaryum geldikten sonra. Tekrar teşekkürler.
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Elimde bulunan 12 cm civarındaki astronotu geri verip 4-5 tane yavru alıp eşleşen bir çift alıp diğerlerini geri vereyim o zaman. Tabi akvaryum geldikten sonra. Tekrar teşekkürler.
[/QUOTE]Doğru bir karar. Bilhassa oscarlar, yanlarına sonradan eklenen oscarları pek kabul etmiyor.
Saygılarımla.
Ben 200 litrelik boş akvaryumu aldığımda kaldırıp yıkayamadım.Bence litre konusunda fazla uçmayalım
[/QUOTE]evet evet , "en az 500 lt olmalı" diye yazanların kaçı astronot besledi acaba ? böyle sivri yazmayayım diyorum ama balığın açıklamasında yazanı getirip buraya koymanın , birde böyle kendinden emin konuşmanın espirisi ne anlamıyorum. 300 litrede astronottan yavru alan insanlar tanıyorum ki 110X60X50 havada karada 300 litre su alır (330-taş kum kaya)
Besle hocam sen 5 tane al , zaten 2 si eş tutar , 2 si eş tuttummu o akvaryum 1000 litre olsa yine diğerlerini yaşatmıyorlar , diğer 3'ünü tahliye eder yavru da alırsın...
Sağlıklı Astronotlar.
[/QUOTE]
Ben 200 litrelik boş akvaryumu aldığımda kaldırıp yıkayamadım.Bence litre konusunda fazla uçmayalım
[/QUOTE]evet evet , "en az 500 lt olmalı" diye yazanların kaçı astronot besledi acaba ? böyle sivri yazmayayım diyorum ama balığın açıklamasında yazanı getirip buraya koymanın , birde böyle kendinden emin konuşmanın espirisi ne anlamıyorum. 300 litrede astronottan yavru alan insanlar tanıyorum ki 110X60X50 havada karada 300 litre su alır (330-taş kum kaya)
Besle hocam sen 5 tane al , zaten 2 si eş tutar , 2 si eş tuttummu o akvaryum 1000 litre olsa yine diğerlerini yaşatmıyorlar , diğer 3'ünü tahliye eder yavru da alırsın...
Sağlıklı Astronotlar.
[/QUOTE]
Akvaryumun büyüklüğü bir balık için 3 şey ifade eder
1 - Rahat hareket alanı , 300 litre için bunu tartışmaya gerek yok.
2 - doğal yüzme mesafesi , yani balığınız akvaryumda doğal ortamda yüzdükleri günlük mesafeyi tamamlayabilmeleri , geniş kenar 100 cm olduğuna göre bunuda tartışmayalım, dekorasyonda saçmalamamamız kafi olacak.
3- su değerlerinin stabilizasyonu. düzenli dipçek yapıldığında, filtrasyon ve biolojik fitrasyon uygun seviyeye getirildiğinde tek ihtiyacımız olan değerleri takip etmek.
Biraz özenle 300 litre akvaryum yavru alınabilecek kadar yeterli.
500lt bence çok teorik , ve unutmayalım ki teoride deniz akvaryumu diye birşey yapılamaz , bir akvaryumun hacmi değerleri denizdeki kadar stabil tutmak için asla yeterli olmaz ,ama artık 30 litrelik deniz akvaryumları bile yapılıyor .
Bütün bunları yazıyorum , çünkü bir astronot beslemeden , neden 500lt yazıldığını araştırmadan , birileri bir yerlere 500lt yazdı diye bunun peşine koşmamak lazım, çünkü yeterince öğrenmeden 500lt değil 1000lt de bile o astronot mutlu olmayacaktır.