asma kapak(resimli)
Benide en çok korkutan frenatus ya da rasboraların atlaması.Yalnız bu tarz kullananlar baya fazla.İnşallah beni korkutan şeyler olmaz.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Su seviyesini düşürüdüm.Görünümü pek etkilemedi,güzel duruyor.Kapağı çok kolay yaptım,malzemeside bir hayli fazla var.Bir sorun çıkarsa tekrar yapacağım.
Saygılar,
Işık yetersiz gibi geldi bana belki fotodandır. Ne tür bitkiler olacak içinde. Düşük ışık isteyense sorun yok ama yüksek ışık isteyenlerde yüksek kelvinli lamba daha iyi olur kanımca. Aslında bitki için en uygunu halide ama çok para o da ya
2X18 Watt gro-lux flo var.Saz ve java moss bakmayı düşünüyorum.Birazda eledoa türleri.Fotoğraf makinesi çok kötü,ondan karanlık çıkıyor.
Saygılar,
Buradaki akvaryum sanırım 60 cm uzunluğunda, bu benim için bir şans çünkü bendeki akvaryum da 60*45*40 ölçülerinde.
Hakan Bey'e sorularım
1- Yaptığınız kapak akvaryumunuza tam denk geliyor mu? Yoksa biraz dışa doğru taşıyor mu? Benim bildiğim kadarıyla 18 watt florasanlar 60 cm uzunluğunda oluyor. Kullandığıız hazır düzenekle birlikte uzunluğun 60 cm aşması lazım. Yoksa ben yanlış mı biliyorum?
2- Şimdiye kadar herhangi bir sorunla karşılaştınız mı? Florasanlar nemden etkilendi mi? Herhangi bir balık atlamasıyla karşılaştınız mı? vb.
Bu konada başka arkadaşlarında görüşlerinide alabilirim. Asma kapağın artıları ve eksileri nelerdir?
Selman Bey,evet kapak akvaryumdan 1 cm daha büyük.Yüksekte durduğu için hiçbir şekilde belli olmuyor.Bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.Ben florasanları görüldüğü üzere düzeneği ile beraber kapağa sabitledim.Hem balastların mekanik olduğu için hemde florasanların ısısını kapağa yansıtmamak için böyle yaptım.Biraz kapak ağır olur ama sağlam olurBugüne kadar 3 adet rasboram atladı(Hepsi aynı gece atlamışlar.Sanırım frenatus rahat vermedi).Yaklaşık 5-6 ay oldu hiçbir sorun yaşamadım.
Saygılar,
Bende kapak var sadece lambasını alsam olurmu?