Aşk Balığı :)
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 16:43
Bende bir zamanlar mermer valifera vardı birbirlerinden hiç ama hiç ayrılmazlardı yemek yerken dışkıyı bile beraber yaparlardı :). Yavrularını hiç yediklerine şahit olmadım.Annemler bile Leyla ile Mecnun lakabı takmışlardı.Dişiyi iç parazitten kaybettikten sonra 15-20 gün sonra nedensiz erkeği kaybettim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 16:44
[QUOTE=cemooka]Bende bir zamanlar mermer valifera vardı birbirlerinden hiç ama hiç ayrılmazlardı yemek yerken dışkıyı bile beraber yaparlardı :). Yavrularını hiç yediklerine şahit olmadım.Annemler bile Leyla ile Mecnun lakabı takmışlardı.Dişiyi iç parazitten kaybettikten sonra 15-20 gün sonra nedensiz erkeği kaybettim.[/QUOTE]
Üzüldüm geçmiş olsun.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 16:50
Açıkçası bu konuda brichardi bana kalırsa tam istediğiniz bir tür.Anne baba o kadar birbirlerine bağlı yavrularıyla o kadar ilgilinirler ki sanki oturup National Geographic'te belgesel izlemiş gibi olursunuz.
Ebeveynlerin yavruları yemediği gibi kardeşlerde birbirlerini sürekli diğer batım yavrulara karşı korur.Açıkası ben 130 litreyi sırf brichardi için kurmayı düşünüyorum.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 16:54
[QUOTE=redrain][QUOTE=cemooka]Bende bir zamanlar mermer valifera vardı birbirlerinden hiç ama hiç ayrılmazlardı yemek yerken dışkıyı bile beraber yaparlardı :). Yavrularını hiç yediklerine şahit olmadım.Annemler bile Leyla ile Mecnun lakabı takmışlardı.Dişiyi iç parazitten kaybettikten sonra 15-20 gün sonra nedensiz erkeği kaybettim.[/QUOTE]
Üzüldüm geçmiş olsun.
[/QUOTE]
Teşekkürederim Ömer Bey 8 yıldan fazla oludu
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 17:16
Evet brichardi ve maymun kafa 1 adım önde gidiyor. Bakalım hangi aileyi evime alacağız. Akşam gezmesinede gideriz birbirimize , çay içer karpuz falan keseriz . sssnake 2008-09-15 17:17:34
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 17:55
Zebra ve Bricardi sert balıklardır.Yanlarında başka balık besleyemezsiniz."Tek tür besleyecem." diyorsanız bu ikisinden Bricardi'yi öneririm size.Doğurdukları yavrulara bakarlar.O yavrular büyüyünce yeniden yavru yaparlar ve yeni yavrulara onlardan önce yaptıkları yavrular(abileri,ablaları) bakarlar.Yani nesiller birbirlerine bakarlar.O yüzden çok güzel bir aile dayanışması sergiledikleri için Bricardi'yi öneririm size.
metalrock 2008-09-15 17:56:58
SAYGILAR...
Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2008 18:04
Maymun Kafa ideal olabilir tabi aradığınız türün en belirgin örneği de Zebradır:) Bunun nedeni nerdeyse herkesin beslemişliği olan kolay bulunan ve ucuz bir balıktır ayrıca sık yavru yaptığı için anne-baba tavırları ile sıklıkla karşılaşırsınız.