Asalak Salyangoz Sazları Mı Yiyor?
Selamlar...
Bu salyangozlardan herkeste olur ama böyle bir konu yoktu sanırım (?)
40 lt akvaryumumda 50-60 kök kadar saz bitkim var.Arka plan neredeyse tamamen yeşil diyebilirim. ''Asalak Salyangoz'' olarak isimlendirildiğini duyduğum canlılardan bende de sayabildiğim kadarıyla 5-10 tane var ve sazların yapraklarında geziniyorlar/yiyorlar sanırım Yapraklar üzerinde yırtıklar oluşuyor ve zamanla kopuyorlar/kırılıyorlar.
*Bu küçük hayvanlardan nasıl kurtulabilirim. İlaçtır ya da bunları yiyen bi canlı türü var mıdır acaba?
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben de her gördüğümde akvaryumdan alıyorum ama sürekli bir yerlerden tekrar çıkıyorlar. Çözüm olarak bir balık türünün bunları yediğini duymuştum ama pek de mantıklı gelmediği için (1 cm çapına yaklaşanlar bile var, baya da sağlamlar) ilk mesajımda yazmamıştım Olabilir mi ya da bilen var mı acaba ?
Teşekkürler..
Ben nefret ediyorum o salyangozlardan. Bitkileri aldığım yerden geldi sanırım 1-2 tane. Sürekli görüyordum, gördüğüm yerde de eziyordum. Ama son birkaç gündür görmüyorum. Sanırım kökleri tükendi. Ama yine de akvaryuma her baktığımda salyangoz görücem diye korkuyorum. Bitkilerime çok zarar veriyorlar çünkü. Bunun için bir ilaç var ama bildiğim kadarıyla balıkları başka bir tanka almanız gerekiyor ilacı kullanırken. Balıklara da zarar veriyor diye okumuştum. Veya yine okudum kadarıyla gece akvaryuma marul,salatalık gibi bişey koyarsanız onlar bunun üzerinde toplanıyorlarmış ve ordan alıp atabiliyormuşsunuz. Ama tankınızda vatoz varsa salyangozlara bişey kalmaz
Saygılar.