arkadaşımın çiklitleri
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 17:26
Bir arkadaşımın sorusunu sizlere yöneltmek istiyorum kendisinin maalesef internet bağlantısı yok, sorusu ise çiklitleri hakkında hangi yemle daha çabuk büyütebilir bi de motoru olmasına rağmen su çabuk bulanıyormuş nedeninin soruyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 17:32
Hüseyin bey sağlıklı cevap alabilmek için bize arkadaşınızın tankının:
Kaç litre olduğunu?
Hangi filtreyi kullandığını?
Kaç tane ve hangi tür balık beslediğini?
Bunlara cevap verirseniz buradanda sağlıklı cevaplar alırsınız ayrıca resim yükleyebilirseniz daha iyi olur.
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 17:47
O boyutlardaki bir akvaryumda en kaliteli filtreyi takın yine su bulanacaktır veya en kaliteli yemi alın balıklarınız büyümeyecektir.
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 17:55
[QUOTE=xxvıeses]15 litrelik akvaryumu var 10 tane çiklet var küçük hepsi normal bir motoru ufaklarından
[/QUOTE]
Çiklidler normal şartlarda bahsettiğiniz akvaryumdan bile büyük olur.Bu balıkların büyüyüp büyümeyeceğine siz karar verin.Büyümesini geçtim yaşamaları bile büyük şans.
Çiklidler normal şartlarda bahsettiğiniz akvaryumdan bile büyük olur.Bu balıkların büyüyüp büyümeyeceğine siz karar verin.Büyümesini geçtim yaşamaları bile büyük şans.
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 19:15
Hüseyin bey acilen o balıkları çıkarın o akvaryumdan yazık olmasın balıklara.Yani o akvaryum okadar ufakki neredeyse lepistes bile beslenmez onda arkadaşınız cichlid besliyor hayvanlara yazık.
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 19:21
[QUOTE=xxvıeses]Başka akvaryum alma şansı yok maalesef başka öneriniz varmı?
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Başka akvaryum alma şansı yoksa arkadaşınıza söyleyin,cichlidleri elinden çıkartsın ve o akvaryumda 1 tane beta beslesin.
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 21:32
Kendisiyle konuştum yazdıklarınızı aynen ilettim o da benim gibi amatör bir akvarist değiştiremem diyor çikleti çok seviyomuş kendisi :D peki hiç yaşayamazmı en iyi yemlerde bile hevesi kaçtı çocuğun :S
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 21:38
Hüseyin bey o alanda balıkalrın yaşaması imkansız ama eğer çok seviyorsa çiklitleri ve hacmi yükseltme olanağı yoksa benim önerim bir sadece çift beslesin yani 1 erkek 1 dişi.Çok olurlarsa hepsi bir strese girer hayvanlara eziyet olur.
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2009 21:40
[QUOTE=xxvıeses]Kendisiyle konuştum yazdıklarınızı aynen ilettim o da benim gibi amatör bir akvarist değiştiremem diyor çikleti çok seviyomuş kendisi :D peki hiç yaşayamazmı en iyi yemlerde bile hevesi kaçtı çocuğun :S [/QUOTE]
Sanırım siz doğruları değilde duymak istediklerinizi yazmamızı istiyorsunuz ama aklı başında bir akvarist o akvaryumda cichlid beslenemeyeceğini bilir.